Στον τελικό του άλματος εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στο Όρεγκον προκρίηκε ο Μίλτος Τεντόγλου και πλέον βλέπει μπροστά του μόνο το χρυσό μετάλλιο.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον OPEN τόνισε μάλιστα ότι θα ήθελε ιδανικά να το συνδυάσει και με ένα πανελλήνιο ρεκόρ, δείχνοντας σίγουρος για τον εαυτό του. Δεν παρέλειψε πάντως να αφήσει και τις… αιχμές του για την Πολιτεία, ενώ έστειλε μήνυμα στους Έλληνες που τον στηρίζουν.

«Νομίζω για το χρυσό είμαι, νομίζω πως το ‘χω. Είμαι σε καλή κατάσταση, δε βλέπω κάποιον άλλο αντίπαλο μέχρι στιγμής. Στόχο έχω να κερδίσω το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι το μόνο μετάλλιο που μου λείπει, είναι και πολύ ωραίο το μετάλλιο, έχει ωραίο σχήμα!», είπε χαρακκτηριστικά, ενώ μιλώντας για την επίδοση που θέλει, είπε τα εξής:

«Με μια επίδοση στο 8,50 θα ήμουν ευχαριστημένος. Τόσο πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και με τον προπονητή μου (σ.σ. Γιώργος Πομάσκι). Και λίγο παραπάνω αν βγει κάποιο τέλειο άλμα, κάποιο τέλειο πάτημα και να έχει και καλό αέρα, ωραίες συνθήκες γίνεται να κάνω και παραπάνω. Γίνεται να κάνω και πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά αυτό είναι το τέλειο άλμα, δε ξέρω αν θα κάτσει».