Η ήττα και η παραίτηση δεν έχουν θέση στη ζωή του χρυσού πρωταθλητή των κρίκων, Λευτέρη Πετρούνια. «Είναι άγνωστες λέξεις για μένα η ήττα και η παραίτηση. Οριακά αφήνω ακόμα και την κόρη μου να με κερδίσει», δήλωσε, χαριτολογώντας, στo «S», όταν επέστρεψε από το Μόναχο, όπου κατέκτησε το 6ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Αυτός ο αθλητής δεν ξέρει τι είναι παραίτηση ή εγκατάλειψη. Ο Λευτέρης είναι απολύτως ανταγωνιστικός, γι’ αυτό έχει φτάσει έως εδώ, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε», επαναλάμβανε συγκινημένος ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης.

Όπως εξηγούσε στο «S», εξαιτίας των δύο χειρουργείων στα οποία υποβλήθηκε τα τελευταία χρόνια, έμεινε αρκετά πίσω και δεν πρόλαβε τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Παρά ταύτα, πέτυχε με σκληρή δουλειά και θέληση να καλύψει το χαμένο έδαφος και να επανέλθει στην κορυφή. «Ηταν ένα ξεχωριστό μετάλλιο, γιατί το δεύτερο χειρουργείο το έκανα πρόσφατα. Κι επίσης, για πρώτη φορά στις κερκίδες βρίσκονταν οι κόρες μου», συνέχισε συγκινημένος ο Ολυμπιονίκης.

klmmlklklkl

Σαρωτικός - Έχει κατακτήσει 14 τίτλους, οι 12 είναι χρυσοί

Από το 2011, οπότε κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στη συγκεκριμένη ευρωπαϊκή διοργάνωση, στο Βερολίνο, ο 32χρονος σήμερα «άρχοντας των κρίκων», όπως χαρακτηρίζεται, έχει λάβει δύο μετάλλια (το ένα χρυσό) σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τρία σε παγκόσμια πρωταθλήματα, επτά σε ευρωπαϊκά, ένα σε ευρωπαϊκούς αγώνες και ένα σε μεσογειακούς.

Από τους συνολικά 14 τίτλους, οι 12 είναι χρυσοί.

Επίσης, από το 2015 παραμένει αήττητος στο Πανευρωπαϊκό, μετρώντας μόνο πρωτιές τόσο σε προκριματικούς όσο και σε τελικούς (Μονπελιέ 2015, Βέρνη 2016, Κλουζ 2017, Γλασκώβη 2018, Βασιλεία 2021). Το σερί του θα ήταν πιθανότατα μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε η παρένθεση της διετίας 2019- 2020, όταν και απουσίασε, την πρώτη φορά λόγω επέμβασης στον αριστερό του ώμο.

Διεθνώς χαρακτηρίζεται σπεσιαλίστας της ενόργανης γυμναστικής μαζί με τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος έως πρότινος κατείχε μόνος το ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργαν ο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012). «Να δείτε τι θα γίνει στο Παρίσι σε δύο χρόνια. Θα γυρίσουμε με ολυμπιακό μετάλλιο», προέβλεψε ο προπονητής του συγκινημένος.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 27/8