Με μεγάλη κερδισμένη της βραδιάς την Μπαρτσελόνα, μεγάλη… ανακουφισμένη τη Λίβερπουλ και έναν… Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ομίλους του Champions League και να πραγματοποιεί ονειρεμένο ντεμπούτο, κύλησε η βραδιά στους πρώτους τέσσερις ομίλους του Champions League. Και υπήρξαν δέκα στιγμές που έγραψαν το ξεχωριστό σενάριό της!

Το ντεμπούτο του Αλεξανδρόπουλου στο Champions League ήταν… ονειρεμένο!

Η ελληνική είδηση της βραδιάς γράφτηκε με το… καλησπέρα σας! Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έμελλε να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του θριαμβευτικού 2-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας επί της Τότεναμ, καθώς η δική του είσοδος στον αγωνιστικό χώρο έδωσε πνοή στους γηπεδούχους και τους βοήθησε να φτάσουν στο θρίαμβο με δύο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Δεν του πήγαινε η… καρδιά του Λέβα να σκοράρει στο Μόναχο!

Ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο της ημέρας, πριν καν ξεκινήσουν τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των ομίλων. Όλοι περίμεναν την επίσκεψη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο «ποδοσφαιρικό σπίτι» που μεγαλούργησε τα τελευταία χρόνια με τη φανέλα της Μπάγερν και όλοι περίμεναν να διαπιστώσουν αν θα μπορούσε να σκοράρει με φανέλα αντιπάλου μέσα στο Μόναχο. Μάλλον και ο ίδιος… είχε συναισθηματικό πρόβλημα να το πράξει αν κρίνουμε από την τεράστια ευκαιρία που έχασε!

Η Μπάγερν δεν καταλαβαίνει από συναισθηματισμούς…

Η Μπάγερν, πάντως, ουδόλως έδειξε να διακατέχεται από συναισθήματα… συμπάθειας για τον μεγάλο της αστέρα που μετακόμισε στη Βαρκελώνη το καλοκαίρι. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βαυαροί έτρεχαν με την… ταχύτητα του Σανέ και χάθηκαν στον ορίζοντα φτάνοντας σε άνετο 2-0 και δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό του ομίλου.

Η αποθέωση του Σαλάχ που τον βοήθησε να βρει ξανά δίχτυα

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον ίδιο και την ομάδα του, οι φίλοι της Λίβερπουλ δεν άφησαν τον Μοχάμεντ Σαλάχ να… περπατήσει μόνος! Το τραγούδι για τον «Φαραώ» από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, όπλισε τον Αιγύπτιο με την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν και κάπως έτσι ήρθε και η επιστροφή στα γκολ!

Η «οβίδα» του Κούντους που έκανε τους φίλους της Έβερτον… να τον ερωτευτούν!

Το όνομα του Μοχάμεντ Κούντους βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες στην… μπλε πλευρά του Λίβερπουλ, καθώς ο άσος του Άγιαξ εμφανίζεται ως μεγάλος μεταγραφικός στόχος της Έβερτον. Μετά την ασύλληπτη γκολάρα που έβαλε μπροστά στο Kop αντιλαμβάνεστε ότι ο… έρωτας των οπαδών των «ζαχαρωτών» έγινε… παράφορος!

Η κεφαλιά του Μπλιντ και η… προσευχή του Κλοπ!

Με τη Λίβερπουλ να αδυνατεί να σταυρώσει  νίκη εντός ή εκτός βρετανικών συνόρων, το σενάριο στο «Άνφιλντ» θα μπορούσε να έχει εξελιχτεί  καταστροφικό για τους «κόκκινους», αλλά οι προσευχές του Κλοπ μάλλον βοήθησαν και έστειλαν εκτός εστίας του Άλισον την κεφαλιά του Μπλιντ!

Το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Ματίπ ήταν… λυτρωτικό!

Η μία κεφαλιά δεν μπήκε, οι προσευχές του Κλοπ έπιασαν τόπο και λίγα λεπτά αργότερα, στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, οι… θεοί του «Άνφιλντ» έκαναν και πάλι το θαύμα τους με τον πιο απρόσμενο ήρωα. Ο Ζοέλ Μάτιπ δεν είχε σκοράρει ποτέ ξανά με τη φανέλα της Λίβερπουλ στην Ευρώπη και βρήκε την κατάλληλη στιγμή να το πράξει!

Η γκολάρα της βραδιάς… δεν μπήκε ποτέ ελέω Γιορίς!

Εντάξει, μπήκαν φανταστικά γκολ κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ωστόσο το ωραιότερο όλων θα είχε σημειωθεί στη Λισαβόνα αν δεν υπήρχε ο φανταστικός Ούγκο Γιορίς! Ήταν η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου όταν ο φοβερός και τρομερός Μάρκους Έντουαρντς βάλθηκε να επιβεβαιώσει… μέχρι κεραίας τον χαρακτηρισμό «μίνι Μέσι» και με μια ενέργεια που ζήλευε ο σπουδαίος Αργεντινός πέρασε με τρελή κούρσα… όλη την Τότεναμ, αλλά…

Η Μπριζ έστειλε στον… κουβά ολόκληρη την Ευρώπη

Όταν στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης της Πόρτο με την Μπριζ ο Σκοβ Όλσεν διαμόρφωνε το 0-3 για τους Βέλγους, η μισή… Ευρώπη έσκιζε τα κουπόνια της και κατέληγε στον… κουβά! Απίθανο, εκκωφαντικό, σοκαριστικό διπλό και… τέζα οι «Δράκοι»!

Δυστυχώς ήταν η  Μεγάλη Τρίτη των Γερμανών… παντού!

Το σίγουρο είναι ότι η Τρίτη και 13 αποδείχτηκε εξαιρετικά γούρικη για τους Γερμανούς σε όλα τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Από τα παρκέ του Βερολίνου (δυστυχώς για εμάς) μέχρι το Μόναχο, αλλά και τη Μασσαλία εκεί που η Άιντραχτ πανηγύρισε μια από τις πιο σημαντικές νίκες της βραδιάς στο Champions League και φυσικά το Λεβερκούζεν με την Μπάγερ να γονατίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0. Η Ευρώπη… πλημμύρισε με γερμανική μπύρα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

1ος όμιλος: Λίβερπουλ -Άγιαξ 2-1, Ρέιντζερς – Νάπολι (14/9)

2ος όμιλος: Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0, Πόρτο – Μπριζ 0-4

3ος όμιλος: Βικτόρια Πλζεν – Ίντερ 0-2, Μπάγερν – Μπαρτσελόνα 2-0

4ος όμιλος: Σπόρτινγκ Λισαβόνας  – Τότεναμ 2-0, Μαρσέιγ – ‘Αιντραχτ 0-1

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

1ος όμιλος: Νάπολι 3, Λίβερπουλ 3, Άγιαξ 3, Ρέιντζερς 0*

2ος όμιλος: Μπριζ 6, Λεβερκούζεν 3, Ατλέτικο Μαδρίτης 3, Πόρτο 0

3ος όμιλος: Μπάγερν 6, Μπαρτσελόνα 3, Ίντερ 3, Βικτόρια Πλζεν 0.

4ος όμιλος: Σπόρτινγκ Λ. 6, Τότεναμ 3, Άιντραχτ 3, Μαρσέιγ 0.

Νάπολι και Ρέιντζερς έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Πηγή: sportday.gr