Ο Ολυμπιακός έχει... τρομοκρατήσει επί του παρόντος την Ευρώπη, αφού δεν πρόκειται μόνο για την εκκίνηση με τα 4 στα 4, που έχει, αλλά και για το γεγονός ότι έχει νικήσει τρεις φορές στην Ισπανία, την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και την Μπασκόνια στη Χώρα των Βάσκων, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ πριν. 

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παίξει παιχνίδια ειδικών συνθηκών, αλλά, όπως δείχνουν τα στατιστικά της Euroleague για τους πρώτους σκόρερ στο τέταρτο δεκάλεπτο, έχουν το προνόμιο, σε αυτό το καρέ, να λαμβάνουν 16,1 πόντους από δύο παίκτες. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 8,3 πόντους και ο Κώστας Σλούκας με 7,8 ηγούνται των πρώτων σκόρερ στην τελευταία περίοδο του ματς, σε όλη τη διοργάνωση, αφού σκοράρουν κατά βούληση και με καθαρό μυαλό. 


Η διαφορά τους από τους υπόλοιπους, μάλιστα, είναι σημαντική, καθώς, όπως έγραψε στο twitter του ο Λιθουανός δημοσιογράφος (και σεσημασμένος για τη... στατιστικολαγνεία του) Ντονάτας Ουρμπόνας, ακολουθούν ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό με 6,5 πόντους, ο Mάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια με 6 και ο Γουέιντ Μπάλντουιν της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 5,8. 

Ο Λαρεντζάκης βρίσκεται πραγματικά στη ζώνη του λυκόφωτος, κάτι που είναι απότοκο της φανερά σκληρής δουλειάς στην οποία επιδίδεται, αφού σουτάρει με 97,1% true shooting persentage στην τελευταία περίοδο. Αυτό είναι αδιανόητο, καθώς σημαίνει ότι από τα σουτ που κρίνονται ως ελεύθερα και ευκαιρίες για καλάθι, βάζει 9,71 στα 10!