Ουδόλως έκπληξη αποτελεί η γνώμη του Γιάννη Αντετοκούνμπο για το αν είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Πιστός στην κοσμοθεωρία του, όταν ρωτήθηκε, απάντησε με την απλούστερη, αλλά και απόλυτη, δυνατή άρνηση. Επανέλαβε, στην πραγματικότητα, ότι ο καλύτερος είναι εκείνος που έχει το δαχτυλίδι. 

«Αν πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο; Όχι», απάντησε ο Αντετοκούνμπο, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο είναι αυτός που μένει τελευταίος όρθιος, είναι αυτός που πηγαίνει την ομάδα του στον τελικό, στη γραμμή του τερματισμού και τη βοηθά να κερδίζει και να γίνει πρωταθλήτρια. Ζήλεψα κάπως το Γκόλντεν Στέιτ όταν παρακολούθησα την παρέλαση τους. Ξέρεις αυτό το συναίσθημα τώρα. Ξέρεις τι σου αφαιρούν».

Ο Γιάννης έχει ξεκινήσει το φετινό NBA με 50% έξω από τη γραμμή του τρίποντου, κάτι που δεν γίνεται να θεωρηθεί μόνιμη επωδός, αλλά είναι ελπιδοφόρο. Ο ίδιος είπε ότι προσπαθεί να βελτιώνεται συνεχώς: «Είναι ένα μέρος του παιχνιδιού μου που πάντα προσπαθούσα να γίνω καλύτερος, πάντα προσπαθούσα να βελτιωθώ. Πάντα προσπαθώ να μεγιστοποιώ τις δυνατότητές μου. Είμαι ευλογημένος που κάθομαι σε αυτό το κάθισμα, ξέρεις, και δεν πρόκειται να το θεωρήσω δεδομένο».

Αυτές οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του παιχνιδιού των Μιλγουόκι Μπακς με τους Μπρούκλιν Νετς, που είχε προγραμματιστεί για τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο Αντετοκούνμπο είναι πια βετεράνος στο πρωτάθλημα, στη δέκατη σεζόν του από το 2013, όταν είχε επιλεγεί από τα «ελάφια» στο νούμερο 15 του ντραφτ. Προέρχεται, δε, από εντυπωσιακή εμφάνιση, με 44 πόντους και 12 ριμπάουντ σε λιγότερα από 28 λεπτά στη νίκη επί του Χιούστον.