Το ενδιαφέρον «σκοτώθηκε» νωρίς στα ματς που έκριναν κυρίως τη δεύτερη θέση, η οποία αποτελεί εισιτήριο για τη φάση των «16» στους ομίλους του Champions League, αλλά το δράμα διατηρήθηκε στη μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα, στον όγδοο όμιλο της διοργάνωσης.


Το φινάλε ήταν ανατρεπτικό, καθώς ναι μεν οι Παριζιάνοι νίκησαν στο Τορίνο 2-1 τη Γιουβέντους, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να σημειώνει ένα γκολ έκπαγλου κάλλους, αλλά η Μπενφίκα επικράτησε 6-1 της Μακάμπι Χάιφα εκτός έδρας. Οι Πορτογάλοι, που ήταν… 1-1 στο ημίχρονο με τους Ισραηλινούς, ήλπιζαν σε ένα θαύμα για να περάσουν στο goal average, αφού τα δύο παιχνίδια απέναντι στους Παριζιάνους είχαν λήξει ισόπαλα 1-1.

Το απίστευτο είναι ότι με το γκολ του Ζοάο Μάριο στο 92’, η Μπενφίκα είχε και τα… ίδια γκολ σε ενεργητικό-παθητικό με την Παρί, 16-7. Το κριτήριο που της χάρισε την πρώτη θέση είναι τα εκτός έδρας γκολ που σημείωσε, αφού έβαλε συνολικά εννιά, έναντι έξι της παρέας του Λιονέλ Μέσι.
Mbappe
Ο Κιλιάν Εμπαπέ πέτυχε το ομορφότερο γκολ της βραδιάς απέναντι στη Γιουβέντους, αλλά η Παρί έχασε την πρώτη θέση από την Μπενφίκα

Σε ό,τι αφορά τα δύο παιχνίδια πρόκρισης, αυτά έκλεισαν με τεσσάρες: η Μίλαν νίκησε με σκορ 4-0 τη Σάλτσμπουργκ, αν και βρήκε τα τρία από αυτά τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η Λειψία έκανε περίπατο στην Κρακοβία και δεν προκρίθηκε μόνο εύκολα με το 4-0 απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά ανέτρεψε κιόλας το 4-1 που είχε χάσει εντός έδρας από τους Ουκρανούς.
Leipzig
Η Λειψία κάλπασε προς τους «16» του Champions League με το πειστικό 0-4 επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ

Πλην της Μπενφίκα, η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να μην ηττηθεί από τη Σέλτικ για να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της και με το 5-1 επί των Σκωτσέζων στο «Μπερναμπέου» έκανε το αυτό. Το παιχνίδι διαιτήτευσε η 38χρονη Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, που ήταν η πρώτη που σφύριξε ποτέ ματς ομίλων Champions League.
Milan
Ο Ράντιε Κρούνιτς έβαλε το δεύτερο γκολ της Μίλαν στο 4-0 επί της Σάλτσμπουργκ

Στον όμιλο που τα πάντα ήταν αδιάφορα, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-1 τη Σεβίλλη και η Κοπεγχάγη πέτυχε το πρώτο γκολ της στη διοργάνωση, στην ισοπαλία 1-1 με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Champions League

Οι πρώτες των ομίλων: Νάπολι, Πόρτο, Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπενφίκα.
Οι δεύτερες των ομίλων: Λίβερπουλ, Μπριζ, Ίντερ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μίλαν, Λειψία, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν.
Οι οκτώ τρίτες των ομίλων, που θα συνεχίσουν στο Europa League: Άγιαξ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μπαρτσελόνα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σάλτσμπουργκ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σεβίλλη, Γιουβέντους.


Η κλήρωση για τους «16» του Champions League θα γίνει τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου στη Νιόν της Ελβετίας (13:00). Υπενθυμίζεται ότι δεν γίνεται να παίξουν μεταξύ τους οι πρώτες, όπως και ομάδες από τον ίδιο όμιλο και ίδια χώρα. Οι οκτώ ομάδες που θα παίξουν στα διπλά ζευγάρια του Europa League, θα αντιμετωπίσουν τις δεύτερες των ομίλων για την πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης, που οι πρώτες έχουν περάσει μπάι.

Τα αποτελέσματα των παιχνιδιών της Τετάρτης (6η αγωνιστική)

Ε’ όμιλος
Μίλαν-Σάλτσμπουργκ 4-0, Τσέλσι-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-1
Η βαθμολογία: Τσέλσι 13 (10-4), Μίλαν 10 (12-7), Σάλτσμπουργκ 6 (5-8), Ντινάμο Ζάγκρεμπ 4 (4-11)




ΣΤ’ όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης-Σέλτικ 5-1, Σαχτάρ Ντόνετσκ-Λειψία 0-4
Η βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 13 (15-5), Λειψία 12 (13-9), Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-10), Σέλτικ 2 (4-15)




Ζ’ όμιλος
Κοπεγχάγη-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1, Μάντσεστερ Σίτι-Σεβίλλη 3-1
Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι 14 (14-2), Μπορούσια Ντόρτμουντ 9 (10-5), Σεβίλλη 5 (6-12), Κοπεγχάγη 3 (1-12)




Η’ όμιλος
Μακάμπι Χάιφα-Μπενφίκα 1-6, Γιουβέντους-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2
Η βαθμολογία: Μπενφίκα 13 (16-7), Παρί Σεν Ζερμέν 13 (16-7), Γιουβέντους 3 (9-13), Μακάμπι Χάιφα 3 (7-21)