Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του πρωταθλήματος έπρεπε να φύγει νικητής από το απόρθητο κάστρο της Λεωφόρου. Ο Παναθηναϊκός γνώριζε ότι είχε μπροστά του να διαχειριστεί μια μοναδική ευκαιρία να θέσει εκτός μάχης τον πρωταθλητή από τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Το ισοζύγιο του ντέρμπι των «αιωνίων» εξέδωσε τελικά το ακόλουθο πόρισμα: Όποιος θέλει να πάρει το πρωτάθλημα από τα χέρια των «ερυθρόλευκων» θα πρέπει να περάσει πρώτα… πάνω από το πτώμα τους.

Ένας συγκλονιστικός Ολυμπιακός, ο μακράν καλύτερος Ολυμπιακός που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα εδώ και ένα χρόνο κυριάρχησε απέναντι στον ανίκητο φετινό Παναθηναϊκό μέσα στο ίδιο του το σπίτι και με ένα τεράστιο διπλό ετοιμαζόταν να βάλει ξανά φωτιά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους μνηστήρες του στέμματος ότι… δεν θα είναι εύκολο να ξεμπερδέψουν μαζί του.

Κι εκεί που όλα είχαν κριθεί μια αδιανόητη διαιτητική απόφαση, μια από τις πιο σκανδαλώδεις αποφάσεις που έχουμε δει ποτέ στα ελληνικά γήπεδα (και μάλιστα στην εποχή του VAR) επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να διατηρήσει το +10 από τον Ολυμπιακό.

Μια απόφαση που όσες φορές κι αν τη δεις δεν μπορείς να δεις όχι υπόνοια πέναλτι, αλλά ούτε υπόνοια φάουλ από τον Άβιλα!

Ακόμη και ο διαιτητής που βρισκόταν στο VAR κάλεσε να τον Σκανδιναβό διαιτητή να δει ξανά τη φάση μπας και σώσει το… αυτονόητο. Εκεί ακριβώς ήταν τι σημείο στο οποίο ο Κέλετ απέδειξε ότι βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Γιατί ούτε σ’ αυτό το σημείο πήρε πίσω την ντροπιαστική του απόφαση!

Κυριαρχικός Ολυμπιακός μετά το πρώτο 20λεπτο!

Το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων ήταν με διαφορά το πιο παθιασμένο των τελευταίων ετών. Το πρόδιδε και η βαθμολογική σημασία του, έστω και αν είναι νωρίς για να κρίνει κάτι οριστικό. Η επιστροφή του Παναθηναϊκού σε ρόλο διεκδικητή του τίτλου και οι απρόσμενες απώλειες του Ολυμπιακού, που δεν τις είχε συνηθίσει, έδωσαν μία διαφορετική χροία στο παιχνίδι. Μια άλλη διάσταση, που δεν επηρέαζει απλά το γόητρο και το πρεστίζ των δύο μονομάχων.

Τη σημασία που είχε το φετινό ντέρμπι, την κατέδειξαν οι οπαδοί. Στην ανοιχτή προπόνηση του Ολυμπιακού στις εγκαταστάσεις του Ρέντη την Παρασκευή, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι. Εκατοντάδες φίλοι του Παναθηναϊκού, πήγαν στο ξενοδοχείο Caravel για να αποθεώσουν την αποστολή πριν αναχωρήσει για το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Κυρίαρχος Ολυμπιακός μετά το 20λεπτο…

Το πρώτο μισάωρο του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων είχε ακριβώς την εικόνα που περιμέναμε. Ο Παναθηναϊκός να πιέζει ψηλά, να δίνει γρήγορο τέμπο και να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ. Ο Ολυμπιακός εκ των πραγμάτων έπαιξε πιο συντηρητικά και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος ή αδράνεια του αντιπάλου του.

Με αυτό τον τρόπο, απείλησαν οι «ερυθρόλευκοι», που διεκδίκησαν με μεγαλύτερες αξιώσεις το γκολ. Στο 12’ ο Άβιλα έκλεψε μετά από ένα γλύστρημα του Μάγκνουσον, όμως ο Μπιελ στο τελείωμα σούταρε πάνω στον Σάντσες. Στο 24’ ο Μπρινιόλι έδιωξε απρόσεκτα, ο Χουάνγκ βγήκε πριν από τον Τσέριν και αφού συνδυάστηκαν οι Μασούρας, Μπακαμπού, ο Χάμες σούταρε συρτά και ο Μπρινιόλι απέκρουσε. Στη στατική φάση, ο Ιταλός απέκρουσε ένα δυνατό σουτ του Μασούρα.

Τι είχε να αντιτάξει ο Παναθηναϊκός; Ένα γκολ του Παλάσιος που δεν μέτρησε, επειδή ο Αργεντινός υποδείχτηκε οφσάιντ μετά την πάσα του Μπερνάρ. Η κορυφαία στιγμή ήταν μία παράλληλη μπαλιά του Παλάσιος, όταν ο Σπόραρ πάνω στη γραμμή μπερδεύτηκε και δεν έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός ήταν ο τελευταίος στο πρώτο ημίχρονο που απείλησε, όταν ο Χάμες «έσκαψε» τη μπάλα στον Μπιελ, αυτός καθυστέρησε να σουτάρει και ο Χουάνκαρ πρόλαβε να τον κόψει.

Ολυμπιακός εναντίον Μπρινιόλι σημειώσατε… Μπιέλ!

Ο Ολυμπιακός αναθάρρησε και έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 61’ ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά και ο Μπρινιόλι με τα ακροδάχτυλα απέκρουσε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Χάμες σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μάγκνουσον και ο Μπρινιόλι έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε ξανά.

Ούτε το ιταλικό «τείχος» όμως ήταν αρκετό για να σταματήσει την ασύλληπτη ορμή του «ερυθρόλευκου» χειμάρρου. Και κανένας τερματοφύλακας στον κόσμο δεν θα μπορούσε να σταματήσει το φαρμακερό σουτ του Πεπ Μπιέλ με το οποίο ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε μια παλικαρίσια νίκη αν δεν υπήρχε το έγκλημα του Κέλετ.

Τελικά είχαν δεν είχαν Μπαλτάκος, Μπένετ και σία κατάφεραν να υλοποιήσουν το σχέδιό τους: Να βάλουν μπουρλότο στο πρωτάθλημα με μια απόφαση που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια…

Οι σημαντικότερες στιγμές του αγώνα














Πηγή: sportday.gr