Ο πρώτος που φόρεσε το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος, κατευθείαν από τα χέρια του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μετά τη νίκη της Κροατίας επί του Μαρόκου, 2-1, στο μικρό τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ, ήταν ο Λούκα Μόντριτς. Ο αρχηγός της «χρβάτσκα» την οδήγησε σε πρωτόγνωρα μονοπάτια, αφού αυτή η διάκριση διαδέχθηκε τη δεύτερη θέση στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. 



Ο Μόντριτς πιθανότατα δεν θα παίξει σε άλλο τέτοιο τουρνουά, αφού το καλοκαίρι του 2026, που είναι προγραμματισμένο να γίνει σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό από τις 8 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου (αυτές είναι οι ημερομηνίες αυτήν τη στιγμή) θα πλησιάζει στα 41.

Πάντως, ο προπονητής της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς, τον πιέζει να παίξει στο πέμπτο Euro της ιλιγγιώδους καριέρα του το 2024, όταν θα είναι μόλις... 38. 



Οι Μαροκινοί συμπεριφέρθηκαν σε έναν από τους σπουδαιότερους μέσους της τελευταίας 15ετίας με το δέοντα σεβασμό, παρά την πικρία για την ήττα, μάλιστα συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή, Βαλίντ Ρεγκραγκί, του ζήτησε φωτογραφία.