Ύστερα από την αυτοχειρία στα Ιωάννινα, όπου έχασε ένα προβάδισμα δύο τερμάτων στο δεύτερο ημίχρονο και απεμπόλησε δύο βαθμούς απέναντι στον ΠΑΣ, ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη για τη 15η αγωνιστική της Super League

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί απέναντι στους Πελοποννήσιους και σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι βρήκαν γκολ νωρίς, μόλις στο 4', με τον Πεπ Μπιέλ, ο οποίος έπρεπε να βρει στόχο μετά την υπέροχη πάσα του Κώστα Φορτούνη

Ο Έλληνας μέσος δίνει αναμφισβήτητη ποιότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και με τον Χάμες Ροντρίγκες δίπλα του είναι μια... ζωγραφιά. Ο Κολομβιανός, αναγεννημένος εκ της τέφρας του ως φοίνικας, όπως σημείωσε προ ημερών η ισπανική εφημερίδα «As», βρήκε το στόχο στο 35' με το δεξί και έπειτα από συνδυασμό με τον Ίνμπομ. 

Ο Χάμες «έγραψε» και ασίστ στο ενεργητικό του, βρίσκοντας τον Μπακαμπού, μόλις 5' από την είσοδό του στο παιχνίδι, στο 68' για το 3-0, ο Γκάρι Ροντρίγκες, που αντικατέστησε τον Κώστα Φορτούνη, πέτυχε το τέταρτο στο 84', ενώ στις καθυστερήσεις ο Γιώργος Μασούρας, επίσης αλλαγή, έβαλε τον οβολό του και έκλεισε την ημερολογιακή χρονιά με θριαμβευτικό τρόπο για τον Ολυμπιακό. 

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 29 βαθμούς και βρέθηκαν ξανά τρίτοι, με ένα παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΟΚ, που κάλυπτε αυτό το χάσμα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, παιχνίδι για τη 15η αγωνιστική της Super League, που άρχισε το βράδυ της Τετάρτης. 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ (71' Μαρσέλο), Ίνμπομ, Εμβιλά (80' Σαμασέκου), Φορτούνης (63' Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ, Χάμες (72' Μασούρας), Αραμπί (63' Μπακαμπού).
Αστέρας Τρίπολης (Ηρ. Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Κάστανο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Καρμόνα, Ντομίνγκεθ, Τασουλής, Μπαρτόλο (46' Γκαρντάβσκι), Κρέσπι, Τιλίκα, Μπαράλες.