Με συγκίνηση και σεβασμό ο κόσμος αποχαιρετά τον Βραζιλιάνο θρύλο του ποδοσφαίρου Πελέ. Στις 10 το πρωί (15:00 ώρα Ελλάδος) στο Σάο Πάολο άνοιξαν οι πύλες του γηπέδου της Σάντος, όπου έχει τεθεί για 24 ώρες σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του κορυφαίου ποδοσφαιριστή.

Η είσοδος στο στάδιο θα επιτρέπεται «χωρίς διακοπή» μέχρι την Τρίτη στις 15:00 ώρα Ελλάδας και στη συνέχεια μια πομπή θα ταξιδέψει στους δρόμους της Σάντος, πόλης που βρίσκεται 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σάο Πάολο, πριν από την ταφή, στην οποία θα παραβρεθούν μόνο μέλη της οικογένειας.

pele_4
PELE_1
pele_5

Η πομπή θα περάσει μπροστά και από το σπίτι της μητέρας του Πελέ, Ντόνα Σελέστε, η οποία «δεν γνωρίζει» ότι ο γιος της είναι νεκρός, σύμφωνα με τη Μαρία Λουτσία ντο Νασιμέντο, μία από τις αδερφές του εκλιπόντος. «Είναι στον δικό της κόσμο», διαβεβαίωσε το ESPN την Παρασκευή.

PELE_3
PELE_2

Η ταφή του Πελέ θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο στο Memorial Necropole Ecumenica, ένα «κάθετο νεκροταφείο», ένα κτίριο 14 ορόφων.

Η Superleague τιμά τη μνήμη του με ενός λεπτού σιγή σε όλα τα ματς της αγωνιστικής.

Σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος πενθεί για την απώλεια του Πελέ

Όπως ανακοίνωσε η Superleague, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλες τις αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής, στη μνήμη του «βασιλιά του ποδοσφαίρου».

Δείτε live εικόνα από το λαϊκό προσκύνημα: