«Βόμβα» μεγατόνων «έσκασε» στο ιταλικό ποδόσφαιρο και σοκ στο Τορίνο. Το ανώτατο Αθλητικό δικαστήριο επέβαλε στη Γιουβέντους, ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, για ατασθαλίες και παραποιήσεις σε οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Σημειώνεται πως η Γιουβέντους ήταν τρίτη στη κατάταξη με 37 και με τα νεα δεδομένα κατρακύλησε στην 10η θέση, ισόβαθμη με την Μπολόνια στους 22 βαθμούς.

Η εξοντωτική ποινή βγάζει τη Γιουβέντους εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς με ότι αυτό συνεπάγεται στα έσοδα του ιστορικού συλλόγου , ουσιαστικά πρόκειται για οικονομική καταστροφή.

Ο πρώην πρόεδρος της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών από το ποδόσφαιρο, ενώ ποινές επιβλήθηκαν και σε άλλους αξιωματούχους της πρώην διοίκησης.

Πριν από έναν χρόνο όλες οι υπό διερεύνηση  ομάδες είχαν αθωωθεί , ωστόσο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν έκλεισε την υπόθεση. Η ποινή είναι εφέσιμη.

Στην Ισπανία, στη φυλακή οδηγήθηκε ο Βραζιλιάνος Ντάνι Αλβες με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης .Σύμφωνα με το αρμόδιο δικαστήριο ο 39χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κακοποίησε σεξουαλικά γυναίκα σε μπαρ της Βαρκελώνης στις 30 Δεκεμβρίου και  κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς δεν έγινε δεκτή η καταβολή εγγύησης. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή αρνείται κάθε κατηγορία αλλά η Μεξικανική ομάδα Πούμα έλυσε ήδη το συμβόλαιο με τον Άλβες .

Στη Γερμανία η επανέναρξη της μπουντεσλίγκα μετά από διακοπή 2,5 μηνών κόστισε στην πρωτοπόρο Μπαγερν  Στο ματς με τη Λειψία εκτός έδρας προηγήθηκε στο 37΄με τον Τσόυπο Μοτίνγκ, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Χαστενμπεργκ στο 52ο λεπτό και το 1-1 ήταν το τελικό σκορ.

Στην Ισπανία η Μαγιόρκα βελτίωσε τη βαθμολογική της θεση καθώς με σκόρερ τον Ντανι Ροντρίγκες στο 59ο λεπτό κατεβαλε 1- 0 τη Θέλτα για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στη Γαλλία η Μαρσέιγ με διαιτητή τη Στεφανί Φραπάρ και το γκόλ του Γκεντουζί στο 59ο λεπτό νίκησε 1- 0 τη Ρεν στη Μασσαλία και προκρίθηκε στους 16 του κυπέλλου.