Ο Λιονέλ Μέσι πήρε δύο εβδομάδες άδεια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το οποίο αποδείχθηκε ένας άνευ προηγουμένου θρίαμβος για τον ίδιο. Στην Παρί Σεν Ζερμέν φυσικά τον καλοδέχθηκαν και ύστερα από μερικά παιχνίδια, εκ των οποίων και ένα στη Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Νασρ, έφυγε ξανά για διακοπές λίγων ημερών στις ελβετικές Άλπεις. 

Ο Αργεντινός θρύλος πήγε μαζί με την οικογένειά του, τη σύζυγό του Αντονέλα Ροκούτσο και τους τρεις γιους του, κάπου διαφορετικά και κοντά στο Παρίσι, έμειναν, φυσικά, σε ξενοδοχείο πολυτελές και έκαναν μπάνιο σε εξωτερική πισίνα με ζεστό νερό, δίπλα στα χιονισμένα βουνά - μια ψυχαγωγία μεγαλειώδους αντίφασης, που δεν έχει απογοητεύσει ποτέ άνθρωπο και αυτό συνέβη με τον Αργεντινό. 

Ο Μέσι θα επιστρέψει ταχέως στις υποχρεώσεις του με την Παρί, οριστικά, προκειμένου να πετύχει, παρέα με τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Νεϊμάρ, κάτι που οι Γάλλοι -και ειδικά η διοίκησή τους, προεξάρχοντος του Νασέρ αλ Κελαΐφι- δεν έχουν κατορθώσει: την κατάκτηση του Champions League