Η ζωή κάνει κύκλους και ο Μαρσέλο μάλλον πάντα αυτό ήθελε: να επιστρέψει σπίτι. Όχι απλώς στη Βραζιλία, αλλά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, την πολιτεία του Εσταυρωμένου, που δεσπόζουν δύο ομάδες η έχθρα των οποίων έχει την ίδια εμβέλεια φανατισμού με το Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ στο Μπουένος Άιρες: το Φλαμένγκο-Φλουμινένσε. 

Ο πιτσιρικάς Μαρσέλο είναι, άλλωστε, γεννημένος στο Ρίο και από τα 13 του φόρεσε τη φανέλα της «Φλου», στην οποία επιστρέφει. Διέγραψε μια μεγαλειώδη πορεία στη Ρεάλ Μαδρίτης και φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, μία μεταγραφή υψηλού βεληνεκούς η οποία δεν απέδωσε. Ο Μαρσέλο έπαιξε 10 παιχνίδια και 332 λεπτά με τους «ερυθρόλευκους» και πριν από λίγες μέρες οι δύο πλευρές έλυσαν το συμβόλαιό τους, για τον ίδιο λόγο, μάλλον, που στα 34 του δεν μπόρεσε να μείνει στην Ευρώπη


Η Φλουμινένσε, βεβαίως, στης οποίας τις ακαδημίες έπαιξε από το 2002 έως το 2004 και την πρώτη ομάδα από το 2005 έως το 2007, πριν τον απορροφήσει η Ρεάλ για να γίνει μία από τις πιο σπουδαίες φυσιογνωμίες της Ιστορίας της, με τα πέντε Champions League (2014, 2016-18, 2022) να δεσπόζουν στο παλμαρέ του, ήταν πάντα εκεί για τον Μαρσέλο και η πόρτα της ήταν ορθάνοιχτη για αυτόν. 

Στο σύλλογο εκφράστηκαν με λυρισμό στη συμφωνία και την επικείμενη επιστροφή του. Γράφτηκαν δύο tweets στον επίσημο λογαριασμό της, το ένα «Η ώρα της επιστροφής έφτασε» και το άλλο, «Ναι, είναι αλήθεια».