Με το καλάθι του Σάσα Βεζένκοφ, 6'' πριν τη λήξη, ο Ολυμπιακός νίκησε 74-72 τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας και έφτασε τις 21 νίκες σε 298 παιχνίδια στη Euroleague. Με αυτήν τη νίκη εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αφού η όγδοη Μπασκόνια έχει ρεκόρ 15-14, ως εκ τούτου δεν τον προλαβαίνει ακόμα κι αν νικήσει σε όλα τα παιχνίδια της. 

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο νίκες για να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα, δηλαδή να έχει πλεονέκτημα έδρας στους προημιτελικούς. Πέρυσι με αυτό προκρίθηκε επί της Μονακό και έφτασε στο Final 4 του Βελιγραδίου. Οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούν στην ισοβαθμία των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε, η οποία είναι πέμπτη. Με μία νίκη, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι τουλάχιστον πέμπτοι και με ακόμα μία η Φενέρ δεν θα μπορεί να τους φτάσει. Ο Ολυμπιακός έχει 21-8, η Ρεάλ, με παιχνίδι λιγότερο, 19-9, η Μονακό 19-10, η Μπαρτσελόνα, με παιχνίδι λιγότερο, 18-10 και η Φενέρ 17-11

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν την επόμενη αγωνιστική με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι, υποδέχονται τη Βιλερμπάν -την οποία νίκησε 86-82 ο Παναθηναϊκός, που έφτασε τις εννιά νίκες και αποκλείστηκε μαθηματικά, στη Γαλλία- αμέσως μετά, ενώ έχουν Παναθηναϊκό εντός, Ερυθρό Αστέρα εκτός και τελειώνουν με το παιχνίδι με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ.