Πολύ κοντά στο 27ο πρωτάθλημα της Ιστορίας της βρίσκεται η Μπαρτσελόνα μετά τη νίκη στο «Καμπ Νου» επί της Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 2-1. Οι παίκτες του Τσάβι ξέφυγαν 12 βαθμούς από τους Καστιγιάνους στη βαθμολογία της Liga και είναι σχεδόν απίθανο να χάσουν το τρόπαιο. 

Το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει: Το γκολ του Φράνκ Κεσί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων στη Βαρκελώνη έχρισε νικήτρια 2-1 την Μπαρτσελόνα στο κλασικό ντέρμπι με τη Ρεάλ. Οι Καταλανοί πανηγύρισαν έντονα το αποτέλεσμα γιατί «αγκάλιασαν» τον τίτλο στην Ισπανία με τη διαφορά των 12 βαθμών από την αντίπαλό τους.

Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με αυτογκόλ του Αραούχο σε γύρισμα του Βινίσιους, όμως η ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο Μπαρτσελόνα ισοφάρισε. 1-1 με τη λήξη του ημιχρόνου και σκόρερ τον Σέρχι Ρομπέρτο.

Σημείο τριβής και διαφωνίας των δύο προπονητών το γκολ του Ασένσιο στο 81'. Δεν μέτρησε ύστερα από εξέταση στο VAR, καθώς ο επιθετικός της Ρεάλ εντοπίστηκε εκατοστά μπροστά από τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα Μεντί.

Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα θριάμβευσε στο El Classico και «προβάρει» μετά από απουσία 4 ετών, το 27ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.