Η επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στην Αργεντινή για πρώτη φορά μετά τις 19 Δεκεμβρίου του 2022, όταν η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι κατέκτησε το τρόπαιο του πρωταθλητή κόσμου στο Κατάρ, συνδυάστηκε με παράνοια. Λες και ήταν στρατιώτες, οι κάτοικοι του Μπουένος Άιρες μετρούσαν τις μέρες για την επιστροφή του επίγειου θεού τους, ενός ανθρώπου που πέρασε από σαράντα κύματα προκειμένου να κερδίσει τη θέση του στο πάνθεον, στο συλλογικό συνειδητό, δίπλα στον Ντιέγκο Μαραντόνα. 

Αυτό γέννησε σκηνές παραφροσύνης, καθώς ο αρχηγός της «αλμπισελέστε», πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής και κόσμου, βρίσκεται στην πατρίδα από την οποία έφυγε τον Μάρτιο του 2001. Ο Μέσι, που θα φορέσει ξανά το περιβραχιόνιο του αρχηγού για το εντός έδρας φιλικό με τον Παναμά την Πέμπτη, η Αντονέλα Ροκούτσο και τα παιδιά τους βρέθηκαν σε εστιατόριο του Μπουένος Άιρες, το «Don Julio» του Παλέρμο, και όταν έγινε γνωστό ότι βρισκόταν εκεί, οι Αργεντινοί γέμισαν τον περιβάλλοντα χώρο και τα γύρω στενά, που λένε, απλώς για να τον αντικρίσουν. 

Φυγαδεύτηκαν από το εστιατόριο από αστυνομικούς εν μέσω πλήθους θαυμαστών, αλλά ο σταρ της Παρί έδειχνε ευδιάθετος, προς μεγάλη χαρά των οπαδών του.