Όταν υπάρχει θέληση και πάθος για ζωή, ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα και ο 32χρονος Άλεξ Ρόκα το απέδειξε περίτρανα με τον άθλο του! Ο νεαρός άνδρας έχει 76% εγκεφαλική παράλυση, αλλά δεν στάθηκε ικανό αυτό να τον εμποδίσει από το να διαγωνιστεί και να καταφέρει να τερματίσει στον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης με επίδοση 5:50:51, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής!

Ο Ρόκα προσβλήθηκε από ερπητική ιογενή εγκεφαλίτιδα σε ηλικία έξι μηνών, με αποτέλεσμα να πάθει εγκεφαλική παράλυση κατά 76%. Η πάθηση περιλαμβάνει μειωμένη κίνηση σε διάφορες αρθρώσεις λόγω μυϊκής δυσκαμψίας.

Ωστόσο, ο 32χρονος ύστερα από χρόνια προπόνησης και επτά ημιμαραθωνίους αποφάσισε πλέον να κάνει το επόμενο βήμα και να συμμετάσχει σε μαραθώνιο, αποστολή που έφερε εις πέρας.

Πριν από τον αγώνα δήλωσε στην El Mundo ότι ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο: «Το τι είναι όριο εξαρτάται από εσάς. Αν θέλετε να πετύχετε έναν στόχο, όποιες δυσκολίες κι αν έχετε, με τη στάση, τη θέληση, την επιμονή και την ανθεκτικότητα, μπορείτε να το πετύχετε. Κι αν δεν το πετύχετε, θα έχετε δώσει τα πάντα και πρέπει να αισθάνεστε ικανοποιημένοι με αυτό».

Ο Ρόκα συνοδευόταν από τον αδελφό του Βίκτορ και τον διερμηνέα του, οι οποίοι τον συνοδεύουν εδώ και χρόνια σε πολλούς από τους αγώνες και τις προπονήσεις του.