Οργή για τη νέα εμφάνιση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, από τη φίλαθλη κοινή γνώμη, από πολίτες που βρίσκουν έκφραση μέσα από τους χρήστες του διαδικτύου. Εξαπολύουν μύδρους εναντίον της ΕΠΟ και του προέδρου της.

«Φανέλα Εθνικής με σβάστικα; Να πάρουν θέση τώρα όλα τα πολιτικά κόμματα και να ζητηθεί να μη φορεθεί», «Την φορέσαμε την φανέλα με την ναζιστική πινελιά τελικά. Μην στεναχωρηθεί ο Μπαλτάκος», ήταν οι αντιδράσεις στο Twitter.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ με τις ακροδεξιές καταβολές, τις οποίες κι ο ίδιος δεν έχει κρύψει στο παρελθόν, επέτρεψε να εμφανιστούν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές στον αγώνα με το Γιβραλτάρ, με μια φανέλα που αλλοιώνει και τα εθνικά χρώματα και τα εθνικά σύμβολα, κάνοντας, έτσι, την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πεδιο αντιπαραθεσης.

Η εμφάνισης της Εθνικής, όχι μόνο περιφρονεί το εθνικό μας σύμβολο, αφού ο μπλε σταυρός σε λευκό φόντο είναι η σημαία της Φινλανδίας, αλλά, προσβάλλει και τις δημοκρατικές ευαισθησίες των απανταχού Ελλήνων, με τις αγκυλωτές άκρες του σταυρού.

«Σβάστικα στη σημαία της Εθνικής; Εκεί στην ΕΠΟ ντροπή σας», αναφέρει άλλο tweet.

Άμεση ήταν η αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Τα χρώματα της Εθνικής μας είναι γαλανόλευκα. Η φανέλα με το εθνόσημο δε χρειάζεται "φιοριτούρες", πολλώ δε μάλλον όταν αυτές οδηγούν σε επικίνδυνους, προσβλητικούς συνειρμούς. Είναι, δεν είναι προκλητικά τα σύμβολα, το παρελθόν του κυρίου Μπαλτάκου δικαιολογεί τις ανησυχίες μας», ανέφερε ο Στέφανος Ξεκαλάκης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Έρχεται η ΕΠΟ, υπό τον γνωστό και μη εξαιρετέο θεωρητικό της ακροδεξιάς, κο Μπαλτάκο, να βάλει σταυρό τεράστιο στη φανέλα, με αγκυλωτές απολήξεις. Από τη μια η κυβέρνηση φέρνει ακραία αντιδημοκρατικές, επικίνδυνες τροπολογίες δήθεν για να αποκλείσει τη παρουσία των ναζί στη Βουλή, κι από την άλλη κάνει το παν για να τους κανονικοποιήσει στην κοινωνία…», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου ΜέΡΑ25 Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν.

Η απόφαση να φορέσουν αυτή τη φανέλα οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Euro 2024 ανέδειξε τη φιλοσοφία της ηγεσίας της ΕΠΟ, που λαμβάνει αποφάσεις περιφρονώντας το κοινό αίσθημα.