Κατά γενική ομολογία ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που παίζει το πιο θεαματικό και αποτελεσματικό μπάσκετ στη φετινή Euroleague.

Σχεδόν σε κάθε αγωνιστική, ο Γιώργος Μπαρτζώκας παίρνει τα εύσημα από τους συναδέλφους του για το δημιούργημά του και μένει να φανεί αν οι «ερυθρόλευκοι» φθάσουν μέχρι το τέλος της «διαδρομής», δηλαδή την “Zalgiris Arena” του Κάουνας, όπου θα διεξαχθεί το Final Four.

Σύμφωνα με στατιστική ανάλυση που αναρτήθηκε στο Twitter από τον Augustas Šuliauskas (αναλυτής μπάσκετ), οι γκαρντ των πειραιωτών κάνουν θραύση. Συγκεκριμένα, οι Τόμας Γουόκαπ και Κώστα Σλούκα, οι οποίοι προσφέρουν το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό πόντων και ασίστ στην ομάδα τους μεταξύ των γκαρντ των ομάδων της φετινής Euroleague.

Σκορ και δημιουργία

Οι Σλούκας και Γουόκαπ είναι υπεύθυνοι για το 55% των του Ολυμπιακού, με βάση του πόσο σκοράρουν και δημιουργούν. Το δίδυμο βρίσκεται στην πρώτη θέση είναι αυτό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς ο Λορέντζο Μπράουν και ο Γουέιντ Μπόλντγουιν ευθύνονται για το 69% των πόντων της ομάδας τους. Τρίτοι είναι οι Μάικ Τζέιμς και Έλι Οκόμπο της Μονακό, τέταρτοι οι Σέιν Λάρκιν και Βασίλιε Μίτσιτς της Εφές και πέμπτοι οι Κέβιν Πάντερ και Ντάντε Έξουμ της Παρτιζάν.