Mε ισόπαλο σκορ 1-1 έληξε ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ιταλίας ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Ίντερ, με τον Ρομέλο Λουκάκου να ισοφαρίζει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων το γκολ του Χουάν Κουαδράδο από το 83'.

Ενώ ο Βέλγος φορ έστηνε τη μπάλα και ετοιμαζόταν να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, από την εξέδρα της «Γηραιάς Κυρίας» ακούγονταν ξεκάθαρα η ρατσιστική επίθεση που γινόταν με ήχους μαϊμούδων προς το πρόσωπο του νούμερο 90 των «νερατζούρι».

Ευστοχώντας και δίνοντας άλλη διάσταση στο δεύτερο ματς που θα γίνει στα τέλη του μήνα ο Λουκάκου χαιρέτησε το πέταλο των Γιουβεντίνων βάζοντας παράλληλα τον δείκτη του στο πρόσωπό του απαιτώντας ησυχία, με τον διαιτητή της συνάντησης, Νταβίντε Μάσα, να τον παίρνει στο κατώπι μετά από υπόδειξη του Κουαδράδο και να τον αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον τρόπο με τον οποίο απάντησε.

Η αποβολή του Βέλγου έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, με τον ίδιο να καλεί τον Κουαδράδο να... τα πουν έξω.



Περίπου τρία λεπτά αργότερα ο Κολομβιανός είχε συνομολία με τον τερματοφύλακα της Ίντερ, Σαμίρ Χαντάνοβιτς, η οποία ξαφνικά ξέφυγε με αποτέλεσμα οι δυο τους ανταλλάξουν μπουνιές. Αποτέλεσμα να αποβληθούν αμφότεροι με απευθείας κόκκινη κάρτα.



Μετά το τέλος του επεισοδιακού ημιτελικού η πλευρά του Λουκάκου εξέδωσε ανακοίνωση για τη νέα ρατσιστική επίθεση στο ιταλικό ποδόσφαιρο. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της εταιρίας Roc Nation Sports:

«Η ρατσιστική επίθεση που έγινε στον Ρομέλου Λουκάκου από οπαδούς της Γιουβέντους απόψε, είναι άθλια και δεν γίνεται να γίνει αποδεκτή. Ο Ρομέλου σκόραρε από το σημείο του πέναλτι αργά στο ματς. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέναλτι έπεσε θύμα εχθρικής και αηδιαστικής ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Ο Ρομέλου πανηγύρισε με τον ίδιο τρόπο που έχει πανηγυρίσει και στο πρόσφατο παρελθόν τα γκολ του. Η αντίδραση του διαιτητή ήταν να του δείξει κίτρινη κάρτα.

Στον Ρομέλου αξίζει μια συγγνώμη από τη Γιουβέντους και περιμένω πως η λίγκα θα καταδικάσει αμέσως τη συμπεριφορά των οπαδών της. Οι ιταλικές Αρχές πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία για να πατάξει τον ρατσισμό από το να τιμωρείται το θύμα της επίθεσης.

Είμαι σίγουρος ότι ο ποδοσφαιρικός κόσμος ασπάζεται την ίδια άποψη».