Σε έναν ορισμό-πρόκληση προχώρησε για άλλη μια φορά η ΚΕΔ, καθώς ο διαιτητής που θα σφυρίξει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι ο Γάλλος, πρώτης κατηγορίας της UEFA, Ζερόμ Μπριζάρ.

Μια μέρα μετά το σκάνδαλο από τον Στιβ Μπένετ και τον Σταύρο Μάνταλο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε επίσημη θέση για τον Γάλλο, ο οποίος «έχει ευνοήσει σκανδαλωδώς την ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό αγώνα στο πρόσφατο παρελθόν».

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν για ακόμα μία φορά στη... σέντρα το «σύστημα» και τις πρακτικές της ΚΕΔ, χαρακτηρίζοντας «απίστευτα ανίκανους, εντελώς ανεύθυνους και χυδαία προκλητικούς τους Μάνταλο και Μπένετ».

Η θέση του Ολυμπιακού για τον ορισμό του Γάλλου Μπριζάρ

«Για μια ακόμα φορά απίστευτα ανίκανοι, εντελώς ανεύθυνοι, χυδαία προκλητικοί. Σε ένα ακόμα παιχνίδι κομβικό για την τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος οι Μάνταλος, Μπένετ και οι εντολείς τους επιλέγουν ένα διαιτητή ο οποίος δεν είναι ελίτ και στο παρελθόν έχει ευνοήσει σκανδαλωδώς την ΑΕΚ σε ευρωπαικό παιχνίδι με την Κραϊόβα, αφού ακύρωσε καθαρό γκολ της ρουμανικής ομάδας και δεν της έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι, αλλοιώνοντας έτσι το αποτέλεσμα.

Ένας διαιτητής, ο Μπριζάρ, με κάκιστες βαθμολογίες στην Ευρώπη, ο οποίος έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες όπου και αν έπαιξε και 4ος… κάποιος Ζαμπαλάς, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι!

Ταυτόχρονα με τους εκτρωματικούς ορισμούς έχουμε και τα μπόνους στους 4ους- συνοδούς!

Οι υπάκουοι «συνοδοί» διαιτητές παίρνουν… πριμ συνεχόμενων ορισμών και ορίζονται σε σημαντικά παιχνίδια, ώστε να ενημερώνουν από την προηγούμενη τον διαιτητή και να φτιάξουν κλίμα…

Δυστυχώς, λίγο πριν την αυλαία του πλέον αλλοιωμένου Πρωταθλήματος, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν και ακόμα πιο ζοφερά βάθη για να πνίξουν το ποδόσφαιρο…

Θα λέγαμε «ντροπή», αλλά δεν τη γνωρίζουν αυτή τη λέξη».