Οι Λέικερς στα τέλη της δεκαετίας του '80 ήταν ήδη brand, αλλά μια και η επανάσταση στο NBA έγινε στους τελικούς του 1984, όταν για πρώτη φορά μετά το κολέγιο συναντήθηκαν ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Λάρι Μπερντ των Μπόστον Σέλτικς, δεν ήταν ακριβώς η αυτοκρατορία των σύγχρονων καιρών. 

Πάντως, υπήρχε ως η ομάδα του showtime, το αθλητικό αισθητικό ισοδύναμο του Χόλιγουντ. Και βέβαια, στις μπροστινές θέσεις, τις περίφημες courtside seats, κάθονταν ντουζίνα σταρ, με κορωνίδα τον Τζακ Νίκολσον.

Αυτός ο γίγαντας της κινηματογραφικής βιομηχανίας, στα 86 του, επέστρεψε ύστερα από σοβαρό πρόβλημα υγείας προκειμένου να δει την ομάδα. Πρώτο παιχνίδι του ήταν το έκτο ματς του πρώτου γύρου στα Playoffs, όταν οι Λέικερς συνέτριψαν 125-85 τους Μέμφις Γκρίζλις. 

Με αφορμή την επιστροφή του, οι Αμερικανοί έψαξαν και δημοσοποίησαν στοιχεία για την τιμή του εισιτηρίου που πληρώνει ο Τζακ Νίκολσον για να είναι στην πρώτη θέση. Από το 1988 έως το 1991 έδινε 175 δολάρια ανά παιχνίδι και το 2023 δίνει 3.500, δηλαδή 20 φορές περισσότερα χρήματα. 

Φέτος στους Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς η μέση τιμή εισιτηρίου φτάνει το 1.757,81 δολάρια και το πιο φτηνό είναι 424 ευρώ.

View this post on Instagram

A post shared by Boardroom (@boardroom)