Απίστευτα νέυρα, αλλά και γούστα, έβγαλε μία φωτογραφία που δημοσίευσε ο θρύλος του παγκόσμιο πόλο και συνεργάτης του Γιόζεπ Γκουαρδιόλα από την πρώτη μέρα ενασχόλησής του με την προπονητική σε επίπεδο Ανδρών το καλοκαίρι του 2008, Μανουέλ Εστιάρτε. 

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι είχε, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του στους περυσινούς ημιτελικούς του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, καημό να βρεθεί στην αντίπερα όχθη και γι' αυτό επέτρεψε στον εαυτό του μια κάποια αβαρία, μαζί με συνεργάτες και φίλους, τους οποίους προσκάλεσε στο γραφείο του στο «Etihad» μετά τη λήξη του εντυπωσιακού 4-0 της Τετάρτης, που σηματοδότησε την πρόκριση της Σίτι στον τελικό της 10ης Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από την ισοπαλία 1-1 στο πρώτο παιχνίδι του «Μπερναμπέου». 



Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο Γκουαρδιόλα μαζί με τον αδερφό του, μέλη του τεχνικού τιμ, τον πρόεδρο της ομάδας Χαλντόν Αλ Μουμπάρακ καθώς και τον πρώην Πρόεδρο της Αργεντινής Κάρλο Μάκρι βρέθηκαν στο γραφείο του και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία, όπου σχεδόν όλοι είχαν υψωμένα τα τέσσερα δάχτυλα του χεριού τους, παραπέμποντας στο σκορ του ματς με τη Ρεάλ. Ο Εστιάρτε δημοσίευσε τη φωτογραφία για λίγο, την απέσυρε, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. 



«Αν βάλουν το ένα πριν το τέσσερα), θα μπορέσουν να καταλάβουν το μεγαλείο της Μαδρίτης, 14 Champions League... Το hangover της νίκης με 4-0 περνάει αύριο, αλλά το να πετύχεις 14 Champions League δεν θα το δουν τα μάτια σου», έγραψε οπαδός της Ρεάλ, ενώ ένας άλλος σχολίασε:

«Αυτό είναι το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Έχουμε νικήσει τον Χοσέ (Πεπ Γκουαρδιόλα) σε αρκετές περιπτώσεις, πέρυσι του δείξαμε ποιος είναι επικεφαλής στην Ευρώπη και ούτε μια χειρονομία από τον σύλλογο. Αυτή είναι η διαφορά».

Ένας τελευταίος εξαγριωμένος οπαδός υποστήριξε ότι ο πανηγυρισμός δεν προκάλεσε έκπληξη: «Τι περιμένατε; Είναι ένας ακόμη cule (οπαδός της Μπαρτσελόνα). Αυτό είναι το πόσο μπάσταρδοι και μέτριοι είναι. Νικήσαμε την Μπάρτσα 4-0 (αποκλείοντάς την από το κύπελλο) στην έδρα της και η Ρεάλ δεν έκανε τίποτα. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα σοβαρό και σε ένα καλό σύλλογο».