Άγνωστο παραμένει εάν ο κορυφαίος σταρ της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, θα δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Ο 28χρονος παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς υποβλήθηκε σε μια διαδικασία καθαρισμού στο καταπονημένο αριστερό γόνατό του πριν από δύο εβδομάδες και θα χρειαστεί χρόνο ξεκούρασης για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση.

Όπως ανέφερε ο έγκυρος ρεπόρτερ του NBA, Σαμς Χαράνια, ο Greek Greak έκανε την επέμβαση πριν από δύο εβδομάδες και γι' αυτόν τον λόγο είναι αμφίβολος για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, το οποίο ξεκινάει στις 25 Αυγούστου. Μάλιστα, σε όλες τις πρόσφατες φωτογραφίες που έχει αναρτήσει ο ίδιος στα social media, φαίνεται να φοράει και το σχετικό ειδικό καλσόν στο αριστερό πόδι.

«Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί»

Το πρόβλημα υπήρχε καιρό για τον Αντετοκούνμπο και πλέον απομένει να φανεί ποια θα είναι η τελική του απόφαση, η οποία φυσικά θα παρθεί σε συνεννόηση με τους Μιλγουόκι Μπακς και την Ομοσπονδία. Αυτό άλλωστε αποκάλυψε και ο GM των «Ελαφιών» σε δηλώσεις που παραχώρησε στο «The Athletic», λέγοντας: «Όταν έχει να κάνει με την υγεία των παικτών μας, πάντα δουλεύουμε συνεργατικά με τον παίκτη, τον εκπρόσωπό του και το σταφ μας για να πάρουμε την καλύτερη απόφαση. Στην περίπτωση συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας, το δουλεύουμε μαζί με την Ομοσπονδία. Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί για το αν ο Γιάννης θα παίξει με την Εθνική αυτό το καλοκαίρι». Η επιθυμία του για να πάρει μέρος σε ακόμα μία διοργάνωση με τη «γαλανόλευκη» είναι δεδομένη και ακόμα -όπως φαίνεται- δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα.

Μπακς: «Τον περιμένουμε έτοιμο για το training camp»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο νέος προπονητής του στους Μπακς, Έιντριαν Γκρίφιν, ο οποίος δήλωσε πως τον περιμένει έτοιμο για το training camp της ομάδας. «Είχε μία επέμβαση ρουτίνας στο αριστερό του γόνατο και πήγε εξαιρετικά, όπως ήταν προγραμματισμένο και τον περιμένουμε πίσω έτοιμο για το training camp», σχολίασε όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του Αντετοκούνμπο.

Το training camp στο οποίο αναφέρεται ο Γκρίφιν ξεκινάει φέτος στις 27 Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει πως όσον αφορά τις ημερομηνίες δεν επηρεάζει τη συμμετοχή του Γιάννη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον δικό του βαθμό ετοιμότητας μετά και τον καθαρισμό στο αριστερό του γόνατο. 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία και η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον Γ' όμιλο με ΗΠΑ, Ιορδανία και Νέα Ζηλανδία.