H UEFA με ανακοίνωσή της έκανε γνωστή την αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, μετά και τη βίαιη επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της Ένωσης Μιχάλη.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στάθηκε για την αναβολή της αναμέτρησης με το άρθρο 26.01 του Κανονισμού του UEFA Champions League 2023/24, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Αν κάποιο μέρος του αγώνα αμφιβάλλει για οποιονδήποτε λόγο για το αν ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, πρέπει να ενημερώσει άμεσα την UEFA. Αν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία λάβει μια τέτοια ενημέρωση ή έχει από την δική της πλευρά οποιονδήποτε λόγο να πιστεύει πως ο αγώνας ενδέχεται να μην μπορεί να διεξαχθεί, αποφασίζει αν θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στον τόπο διεξαγωγής, την ημερομηνία και την ώρα έναρξης ή αν ο αγώνας θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί. Κάθε τέτοια απόφαση της UEFA είναι οριστική».

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο ματς θα γίνει στο Ζάγκρεμπ την επόμενη Τρίτη (15/8) στις 21:00 και ο επαναληπτικός θα γίνει το Σάββατο (19/8) στις 21:45 στην Opap Arena.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ