Ο Άρης έφτασε μια ανάσα από σημαντική πρόκριση στον τρίτο γύρο των play off του Conference League. Οι «κίτρινοι», που είχαν νικήσει την Ντινάμο Κιέβου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» 1-0, πήγαν στο Βουκουρέστι αισιόδοξοι για το επόμενο βήμα. Ωστόσο, αυτό που βίωσε το συγκρότημα του Απόστολου Τερζή ήταν ένας σπαραξικάρδιος αποκλεισμός στα πέναλτι, σε ένα παιχνίδι που ήταν γκραν γκινιόλ. 

Η Ντινάμο προκρίθηκε στα πέναλτι, αφού νίκησε 2-1 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ πέρασε με το 6-5 σε μια ρουλέτα που, ένας σαρκασμός σε αυτήν την περίπτωση, την θέλει ρωσική. 

Μάλιστα, η νίκη ήρθε με ανατροπή, αφού ο Άρης προηγήθηκε με τον Τζούρασεκ στο 39', με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να θέλουν δύο γκολ. Στο 45' ο Βολόσιν ισοφάρισε και στο 85' ο Καραμπάγεφ έστειλε το ματς στην παράταση, αν και η ρευστότητά του δεν το υποσχόταν. 

Το σκορ δεν άλλαξε στο έξτρα τριαντάλεπτο, όταν και ο Άρης έμεινε με 10 παίκτες στο 106' μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πάβιτσιτς, και η διαδικασία των πέναλτι ταίριαζε ασορτί στην ατμόσφαιρα του ίδιου του παιχνιδιού. Ο Μενέντες αστόχησε πρώτος, αλλά ο Χουτεσιώτης ρέφαρε για τους Θεσσαλονικείς, αποκρούοντας το σουτ του Πάρις. Εν τέλει, το άστοχο σουτ του Οντουμπάτζο έδωσε την πρόκριση στην Ντινάμο. 

Έτσι, λοιπόν, ο Άρης είναι η μόνη ελληνική ομάδα που δεν θα συνεχίσει στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση σε ομίλους, ενώ η ΑΕΚ έχει το Σάββατο, 19 Αυγούστου, την ευκαιρία να περάσει στα play off του Champions League, υποδεχόμενη, στις 21:45, στην «Αγια-Σοφιά» την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.