Μια απίθανη, στα όρια του παραλόγου, ιστορία ερήμην του, με πρωταγωνιστή, μάλιστα, τον Πάπα Φραγκίσκο, έζησε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, που πλέον παίζει στη Νότιγχαμ Φόρεστ.  

Συγκεκριμένα, ασπαζόμενος το... feeling του φανατισμού για το μεγάλο ματς στην Πορτογαλία, ο τότε τερματοφύλακας της Μπενφίκα... εμφανίζεται σε ντοκιμαντέρ να μιλάει άσχημα για μία από τις μεγάλες αντιπάλους των «αετών». Συγκεκριμένα, η κάμερα τον πιάνει να λέει πως «αυτοί οι τύποι είναι ομάδα-σκατά», αναφερόμενος στην Πόρτο, αν και μέσα στα αποδυτήρια της Μπενφίκα. 



Η αθλητική Δικαιοσύνη στην Πορτογαλία τού επεφύλασσε βαριά καμπάνια, αφού η απολογία της Μπενφίκα έπεσε στο κενό, παρ' όλα αυτά o Βλαχοδήμος βρήκε έναν ανέλπιστό και πολύ πιο διάσημο από τον ίδιο σύμμαχο: τον Πάπα Φραγκίσκο

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η πιο γνωστή αθλητική εφημερίδα της Πορτογαλίας, «Record», ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφτηκε τον Αύγουστο την Πορτογαλία και έδωσε συγχωροχάρτι σε όλους τους νεαρούς της χώρας που ήταν κατηγορούμενοι για πολύ μικρά αδικήματα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νεότητας!

Αυτό ίσχυσε και για το ποδόσφαιρο και έτσι ο Βλαχοδήμος πήρε... συγχωροχάρτι. Βέβαια, η Μπενφίκα θα πληρώσει 16.320 ευρώ για τη συμπεριφορά του πρώην παίκτη της.