Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 78 ετών ο «Ξανθός» της προπονητικής Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο προπονητής με το παρατσούκλι «Ξανθός» έφυγε από τη ζωή χθες, Τετάρτη 4/10, λόγω προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια.

Γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου 1945, ο «Ξανθός» συνέδεσε την μπασκετική του καριέρα ως αθλητής αποκλειστικά με τον Άρη, στον οποίο αγωνίστηκε από το 1959 μέχρι το 1978.

Ως προπονητής, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ελλάδας, κατακτώντας συνολικά 12 πρωταθλήματα και έξι κύπελλα.

*Διαβάστε εδώ: Γιάννης Ιωαννίδης: Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή η κηδεία του, επιμνημόσυνη δέηση στη Βούλα την Πέμπτη


Παναγιώτης Φασούλας: «Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν μορφή του ελληνικού μπάσκετ»

Σύσσωμος ο κόσμος του αθλητισμού και της πολιτικής αποχαιρέτησαν με τρυφερά λόγια τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον άνθρωπο που άφησε το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Παναγιώτης Φασούλας, πρώην παίκτης της Εθνικής Ελλάδος, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον «Ξανθό», αναφέροντας πως ο κόσμος τον λάτρεψε και ταυτίστηκε μαζί του.

«Οι έντονες στιγμές που έχουμε ζήσει με τον Γιάννη Ιωαννίδη ως αντίπαλο και ως συνεργάτη στον Ολυμπιακό σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είναι μέλος της οικογένειας. Το να έχεις περάσει με έναν άνθρωπο τόσο έντονα πράγματα το κάνει ακόμα πιο στενόχωρο όταν ξέρεις ότι δεν είναι πια εδώ. Όλες αυτές τις αναμνήσεις τις παίρνει μαζί του», δήλωσε ο Παναγιώτης Φασούλας.

«Ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του μπάσκετ. Έκανε τον κόσμο να ταυτίζεται μαζί του, για τον έντονο χαρακτήρα του. Ήταν μορφή του ελληνικού μπάσκετ και θεωρώ ότι δεν έχει τιμηθεί αρκετά», πρόσθεσε.