Ο Ολυμπιακός έχει αναδειχθεί ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης, σύμφωνα με τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων», καθώς σε αυτό το περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού ο Ολυμπιακός καταβάλλει τεράστια ποσά στο Δημόσιο

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ζει τη «Xρυσή Εποχή» του τα τελευταία 13 χρόνια. Μια εποχή που τον κατέστησε και επίσημα ως τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης.

Οι αριθμοί είναι αδιαμφισβήτητοι και παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη.


Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στην Ευρώπη με 280 τίτλους στα βασικά ομαδικά ολυμπιακά αθλήματα ανδρών και γυναικών, με δεύτερη την Μπαρτσελόνα, ενώ είναι δεύτερος σε συνολικούς τίτλους, με 304, έναντι 306 των Καταλανών.


«Ο κ. Μαρινάκης πληρώνει τα δεκαπλάσια απ' όσα είχαμε συμφωνήσει»

Βασικός οικονομικός αιμοδότης και του Ερασιτέχνη ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Αρωγοί μας σε αυτό ήταν σίγουρα η ΠΑΕ, σίγουρα η ΚΑΕ, σίγουρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Το λέω ξεχωριστά γιατί έτσι είναι η παραγματικότητα, ο οποίος έβαζε στην αρχή συμθωνηθέντα ποσά, αλά έχει φτάσει και βάζει 10πλάσια. Αλλά από την άλλη όμως και ο κ. Μαρινάκης δεν μπορεί να είναι εγκλωβισμένος στο τι θέλει ο καθένας μας. Θα πρέπει να δουλέψουν όλοι οι Ολυμπιακοί, να έρθουν κοντά, αν θέλουμε να συνεχίσουμε. Έχουμε στόχο πλέον, είμαστε ο μεγαλύτερος πρωταθλητικός σύλλογος στην Ευρώπη», τόνισε ο Μιχάλης Κουντούρης, πρόεδρος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού έκανε σοβαρές καταγγελίες για φορολογικά ζητήματα κι αθέμιτο ανταγωνισμό, ζητώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει.

«Εμείς τον χρόνο, μαζί με τους διακανονισμούς και με όλα τα υπόλοιπα, πληρώνουμε στο κράτος πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ερασιτεχνικό σωματείο πληρώνει πάνω από 2 εκατ., ενώ οι άλλοι μηδέν. Αυτό σε όλο τον κόσμο λέγεται αθέμιτος ανταγωνισμός».

Μίλησε με δηκτικό τρόπο και για το θέμα των γηπέδων, στο οποίο ο Ολυμπιακός είναι ιστορικά αδικημένος.

«Το Γ. Καραϊσκάκης" έληγε η σύμβαση, εντάξει, πληρώσατε, αλλά ό,τι χαρίσουμε στους άλλους θα πάρετε κι εσείς αντίστοιχα. Ό,τι χαρίσουμε στους υπόλοιπους θα πάρει και ο Ολυμπιακός αντίστοιχα. Όσο το είδατε εσείς, το είδαμε όλοι».

Τέλος, ο Μιχάλης Κουντούρης έκανε και σχόλιο για την υπόθεση Χουάνκαρ.

«Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική σκηνή του τόπου θέλει να δώσει και ένα πρωτάθλημα σε αυτόν που έχει καιρό να πάρει».