Με τη νίκη του Πανσερραϊκού επί του ΟΦΗ, 2-1, ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Super League και για πρώτη φορά η ομάδα στην κορυφή, δηλαδή ο Παναθηναϊκός, έχει μια διαφορά που δεν καλύπτεται με μόνο ένα παιχνίδι, αφού προπορεύεται 4 πόντων του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Η αγωνιστική θα μείνει αξιομνημόνευτη για τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Φάληρο επί των «ερυθρόλευκων», με σκορ 4-2, αλλά και για το εντυπωσιακό «διπλό» του Ατρόμητου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη, με σκορ 3-1. Ο Παναθηναϊκός, από τη μεριά του, υπήρξε πολύ σκληρός για να πεθάνει στη Λαμία, καθώς έφτασε στη νίκη με σκορ 2-1 επί της ομώνυμης ομάδας χάρη σε γκολ του Άντρας Σπόραρ στο 90'. Από τη μεριά της, η ΑΕΚ έφερε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Κηφισιά, αλλά έχει μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία, στην οποία, άλλωστε, δόθηκε παραπεμπτική βαθμολογία, ενώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ περιμένουν την τιμωρία των Τσαγκαράκη και Φωτιά, κυρίως για τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Ελίασον, αφού μέχρι και ο... VAR φέρεται να δικαίωσε την «Ένωση».

Από τη μεριά του, ο Πανσερραϊκός του Πάμπλο Γκαρσία, που ακόμη λογίζεται ως η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος της Super League, έφτασε στη νίκη επί του ΟΦΗ το βραδάκι της Δευτέρας, 6 Νοεμβρίου, στις Σέρρες, όπου επέστρεψε, ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ, όπως είχε διαμορφωθεί από το 16' με το γκολ του Αντριάν Ριέρα, με δύο τέρματα των Ζήση Χατζηστραβού στο 24' και Σάββα Μούργου στο 88'.

Ο Πανσερραϊκός είναι όγδοος στη βαθμολογία και έχει πλησιάσει σε απόσταση ενός βαθμού τον έβδομο ΟΦΗ, δύο τον έκτο Άρη και τρεις την πέμπτη Λαμία. Την προσεχή εβδομάδα, για την 11η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Τρίπολη με τον Αστέρα, ο Παναθηναϊκός στην Κηφισιά, όπου η ΑΕΚ στραβοπάτησε, ενώ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα υποδεχθεί τη Λαμία, σε τρία παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα για την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου. Ύστερα από αυτό, θα υπάρξει ξανά διακοπή προκειμένου να κλείσουν οι προκριματικοί για το Euro 2024, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία το προσεχές καλοκαίρι (14 Ιουνίου-14 Ιουλίου). 

Ευρώπη: Τα κρίσιμα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων


Υπενθυμίζεται ότι αυτή η εβδομάδα είναι ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για τις τέσσερις ελληνικές ομάδες που παίζουν σε ομίλους του Europa και του Conference League. Συγκεκριμένα, για τον πρώτο όμιλο του Europa League, ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 22:00 και, αν θέλει να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης για τη φάση των διπλών παιχνιδιών στη διοργάνωση, θα πρέπει τουλάχιστον να μην ηττηθεί, αφού βρίσκεται πίσω δύο βαθμούς από τους Λονδρέζους αλλά και τη Φράιμπουργκ, η οποία υποδέχεται την Μπάτσκα Τόπολα, που έχει ένα βαθμό, την ίδια ώρα. Για το β' όμιλο και την ίδια ώρα, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την πρωτοπόρο, με 5 βαθμούς, Μαρσέιγ, από την οποία ηττήθηκε 3-1 στη Μασσαλία. Η «Ένωση» έχει επίσης 4 βαθμούς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση μαζί με την Μπράιτον, η οποία παίζει στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ των δύο βαθμών στις 19:45. Τέσσερις βαθμούς έχει και ο Παναθηναϊκός, που θα παίξει στη Γαλλία με τη Ρεν, στις 19:45 την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου. Οι «πράσινοι» είναι δεύτεροι, με δύο βαθμούς πίσω από τη γαλλική ομάδα, ενώ η Βιγιαρεάλ, που θα αντιμετωπίσει τύποις εκτός έδρας (στη Λάρνακα της Κύπρου) τη Μακάμπι Χάιφα, έχει τρεις και οι Ισραηλινοί ένα βαθμό.

Σε ευμενέστερη θέση βρίσκεται στο Conference League ο ΠΑΟΚ, ο οποίος την ίδια μέρα, στις 19:45, υποδέχεται την Αμπερντίν στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική του όγδοου ομίλου. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι πρωτόγνωρο, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στα διπλά παιχνίδια της διοργάνωσης από τη μόλις τέταρτη αγωνιστική. Εφόσον οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πάρουν αυτό το ματς απέναντι στη σκωτσέζικη ομάδα, θα φτάσουν τους 12 βαθμούς, που θα σημαίνει πως η Αμπερντίν, με τον ένα πόντο ως τώρα, αλλά και η Ελσίνκι, που έχει επίσης το κατώτατο ενεργητικό, δεν θα μπορούν να τον φτάσουν. Στον ΠΑΟΚ κάνει και η ισοπαλία, αρκεί η Άιντραχτ Φρανκφούρτης να νικήσει στη Φινλανδία την ίδια ώρα την ουραγό του ομίλου.


Το πανόραμα της Super League



Τα αποτελέσματα: (10η αγωνιστική): Λαμία-Παναθηναϊκός 1-2, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-4, Κηφισιά-ΑΕΚ 1-1, Άρης-Ατρόμητος 1-3, Πανσερραϊκός-ΟΦΗ 2-1, Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 0-1, ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 1-1.

Η βαθμολογία (σε 10 παιχνίδια): Παναθηναϊκός 25 (31-6), Ολυμπιακός 21 (26-9), ΑΕΚ 21 (18-9), ΠΑΟΚ 20 (19-9), Λαμία 15 (11-14), Άρης 14 (14-14), ΟΦΗ 13 (11-13), Πανσερραϊκός* 12 (13-17), Αστέρας Τρίπολης 11 (11-17), Ατρόμητος Αθηνών 9 (10-20), Κηφισιά 8 (11-19), Παναιτωλικός 6 (6-18), ΠΑΣ Γιάννινα 6 (10-17), Βόλος* 5 (9-18).

*Έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η επόμενη αγωνιστική (11η): Σαββατο 11 Νοεμβρίου: 17:30 ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα, 19:00 Ατρόμητος-Πανσερραϊκός, 20:00 Βόλος-Άρης. Κυριακή 12 Νοεμβρίου: 17:30 ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός, 19:30 ΑΕΚ-Λαμία, 20:30 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός, 21:30 Κηφισιά-Παναθηναϊκός.