Ο Ολυμπιακός δεν γλίτωσε το (έστω και αμυδρό) άγχος στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα για τη Euroleague στο ΣΕΦ, όπου βρέθηκε και ο Ντανιέλ Ποντένσε, ωστόσο νίκησε στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, 88-83, και έκανε το 2-0 στο πλαίσιο της δεύτερης διαβολοβδομάδας της διοργάνωσης, ενώ έφτασε το ρεκόρ του στο 5-4. 

Ο Ολυμπιακός δεν βγάζει την ισχύ του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά η πείρα είναι αρκετή ώστε οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να βγαίνουν ατσαλωμένοι ακριβώς όταν διαχέεται η αμφιβολία για το αν θα τα καταφέρουν ακόμα μία φορά.

Αυτό, βέβαια, έχει τις συνέπειές του, δηλαδή της φθοράς που οι πιο σημαντικοί, αυτό το διάστημα, παίκτες, οι οποίοι λόγω έμψυχης ένδειας αγωνίζονται περισσότερο από όσο πρέπει, θα χρειάζονται μεγαλύτερη αποκατάσταση, με το ρίσκο να είναι αυτονόητο. Αποδείχθηκε στην περίπτωση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος, με τον Μουσταφά Φαλ στα πιτς, πήρε εργολαβία τη front line του Ολυμπιακού, ενώ τώρα είναι η σειρά του Γάλλου, που το αμυντικό πλάνο έχει per mare per terram ως στόχο να τον προστατέψει, να βρίσκεται συνεχώς στο παρκέ.

Ο Φαλ έκανε τη ζημιά στον Ερυθρό Αστέρα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που κυριάρχησε στη ρακέτα και τελείωσε με έξι στα έξι σουτ εντός πεδιάς και ισάριθμα ριμπάουντ. Αυτό το διάστημα. που ήταν της ισορροπίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Γάλλος ήταν λογικό να κουραστεί προϊόντος του χρόνου, παρ' όλα αυτά παρέμεινε κυριαρχικός, ενώ η περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού υπήρξε πολύ ισχυρή και τα κέρδη που αποσβέστηκαν ήταν πολλαπλά.

Ειδικά κατά την τρίτη περίοδο, που οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με σερί 10-3 για να μετατρέψουν το 47-44 σε 57-47, η μέγγενη έσφιξε για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία δέχθηκε κι ένα επιμέρους 7-0 προκειμένου το 57-50 να μετατραπεί σε 64-50.

Ο Ολυμπιακός είχε στη σύνθεσή του ένα μαεστρικό Κώστα Παπανικολάου αυτό το διάστημα, τελειώνοντας με 5 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και μόλις 2 λάθη, πλην των 9 πόντων. Ωστόσο, φαίνεται ότι είναι της… μοίρας του φέτος να αγχώνεται για να νικήσει, κάτι που έγινε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με το 78-63, ένα σκορ που εν τέλει εξασφάλιζε μια χαλαρότητα, να γίνεται 80-78, ενώ ακόμα και το 86-80, 24’’ πριν τη λήξη, έγινε 86-83 με το τρίποντο του Νεμάνια Νέντοβιτς. Δύο βολές του Κώστα Παπανικολάου εξασφάλισαν τη νίκη για τον Ολυμπιακό, που έκανε το δύο στα δύο στη διαβολοβδομάδα και έχει πλέον θετικό ρεκόρ, 5-4.  

Το βράδυ ήταν ορόσημο τόσο για τον Άλεκ Πίτερς, που έκανε ρεκόρ καριέρας με 28 πόντους και έπαιξε για 39’07’’, όσο και για τον Φαλ, που πήρε 14 ριμπάουντ. Ο Γάλλος είχε ισάριθμους πόντους, έδωσε τρεις τελικές πάσες, ενώ, με όλη την πίεση γύρω του, είχε επίσης μόλις ένα λάθος.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα παραμείνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προκειμένου να υποδεχθεί τη Ζάλγκιρις Κάουνας την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, στις 21:15. 

Οι διαιτητές: Λάτισεβς, Τραβίτσκι, Ραντόικοβιτς

Ολυμπιακός (Γ. Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6 (1/8 σουτ, 3/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Κάναν 15 (4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Λούντζης 3 (1), Λαρεντζάκης 1), Φαλ 14 (7/10 δίποντα, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 μπλοκ), Παπανικολάου 11 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπραζντέικις 2, Πίτερς 28 (5/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σίκμα 2

Ερυθρός Αστέρας (Γ. Σφαιρόπουλος): Λαζάρεβιτς, Τεοντόσιτς 15 (4/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Νταβιντόβατς 5 (1), Μίτροβιτς 8 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Τόμπι 7 (1), Μπόλομποϊ 7 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Ίλιτς, Νέντοβιτς 26 (4/8 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 3/3 βολές), Γκεντράιτις 6 (0/5 τρίποντα), Ντος Σάντος 9 (3/4 τρίποντα, 3 ασίστ, 3 λάθη)