Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έρχεται να "ταράξει" τα νερά στην Γιουβέντους, καθώς πρότεινε τετραετή(!) αποκλεισμό και ουσιαστικά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του Πολ Πογκμπα που βρέθηκε θετικός σε υπόθεση ντόπινγκ. 

Το χρονικό της απόφασης για την τετραετή τιμωρία του Πολ Πογκμπά για την υπόθεση ντόπινγκ


Ο Πογκμπά τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που αφορούσε την τεστοστερόνη αμέσως μετά τον αγώνα με την Ουντινέζε. Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, υπήρξε κανονικά και επανέλεγχος πριν λίγες εβδομάδες, με το αποτέλεσμα όμως να μην αλλάζει τα δεδομένα και είναι κι αυτό θετικό. Η αρχική συζήτηση έκανε λόγο για τιμωρία δύο ετών, αλλά ήταν κάτι που τελικά καταρρίφθηκε μιας και η ποδοσφαιρική εισαγγελέας πρότεινε την πιο βαριά τιμωρία και τετραετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο. Αν και εφόσον ισχύσει η τιμωρία αυτή ο Πολ Πογκμπά θα επιστρέψει(;) στα γήπεδα στο τέλος του 2027!

Η προσπάθεια του Πογκμπά για δικαίωση και η στήριξη του Ντεσάμπ

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ο Γάλλος σταρ αρνείται την ενοχή του στη συγκεκριμένη υπόθεση και για να μπορέσει να αποδείξει την αθωότητα του έστειλε για έλεγχχο κάθε κρέμα και συμπλήρωμα διατροφής που υπάρχει στο σπίτι του, μιας και αυτή η τιμωρία θα του στερήσει και 30(!) εκατομμύρια ευρώ που θα έπαιρνε από το συμβόλαιο του με τη Γιουβέντους. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Γαλλίας υποστήριξε πως ότι συνέβη, συνέβη εν αγνοία του παίκτη μιας και τον γνωρίζει και πιστεύει πως δεν θα δρούσε μ' αυτόν τον τρόπο για να "ενισχύσει" την απόδοση του