Με τη Μάντσεστερ Σίτι να δέχεται παραδόξως πολλαπλά “χτυπήματα» στη φετινή κούρσα του τίτλου και την πρωτοπόρο Άρσεναλ να δοκιμάζεται το βράδυ του Σαββάτου απέναντι στην “φουριόζα” Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι, η Λίβερπουλ είχε τη δυνατότητα να “στρογγυλοκαθίσει” έστω και για λίγες ώρες στην κορυφή της Premier League, φορτώνοντας με επιπλέον πίεση τον Γκουαρδιόλα, τον Αρτέτα και τους παίκτες τους. Κι έστω κι αν για πολλοστή φορά οι "κόκκινοι"... έπαιξαν με τη φωτιά απέναντι σε έναν κατώτερο αντίπαλο, έφτασαν σε "χρυσή" νίκη με 2-1 επί της Κρίσταλ Πάλας που συμπληρώνει αισίως τρεις μήνες χωρίς νίκη στο γήπεδό της! 

Άλισον και VAR κράτησαν το μηδέν για τη Λίβερπουλ

Αν και κανείς θα περίμενε να εμφανιστεί στο χορτάρι του "Σέλχαρστ Παρκ" μια Λίβερπουλ αποφασισμένη να αρπάξει από την ευκαιρία από τα μαλλιά, παρουσιάστηκε ένα αγωνιστικό... σκιάχτρο. Στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης με τη μέτρια φετινή Κρίσταλ Πάλας του υπό αμφισβήτηση Ρόι Χότζον, οι "κόκκινοι" του Γιούργκεν Κλοπ πραγματοποίησαν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. 

Ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φύγουν για τα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με το “στείρο” 0-0, χάρη στον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα (που επέστρεψε στα δοκάρια μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του) και το VAR.
Μέσα σε ένα δίλεπτο (από το 27' έως το 29') η Κρίσταλ Πάλας βρέθηκε αγκαλιά με το προβάδισμα στο σκορ, αλλά αρχικά είδε τον Άλισον να πραγματοποιεί απίθανη διπλή επέμβαση σε εξ επαφής «κεραυνό» του Λέρμα και αφετέρου το VAR να διορθώνει λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Μάντλεϊ ο οποίος καταλόγισε πέναλτι σε βάρος του Φαν Ντάικ, αλλά νωρίτερα είχε αγνοήσει ξεκάθαρο φάουλ του Χιουζ πάνω στον Έντο. 

Πέναλτι σε βάρος της Λίβερπουλ με... δύο λεπτά καθυστέρηση

O "ηλεκτρονικός διαιτητής", ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη στο παιχνίδι. Κι αν την πρώτη φορά προστάτευσε τις τραγικές αδυναμίες της Λίβερπουλ φρόντισε να τις εκθέσει στο 57'. Αν και ομολογουμένως το έπραξε με παράδοξο τρόπο καθώς εντόπισε (σωστά) αντικανονικό μαρκάρισμα του Κουάνσα στον Ματετά, με τη "χρυσή αλλαγή" των γηπεδούχων να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα και να "ανοίγει" το σκορ υπέρ της Πάλας.

Με τους "κόκκινους" να είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον η προσπάθεια μιας νέας ανατροπής στο πρωτάθλημα έμοιαζε περισσότερο με... κυνήγι μαγισσών. Τα πάντα, όμως, άλλαξαν στο 75' με μια "αυτοκτονική" αποβολή του Αγιού, όταν σε μια εντελώς ακίνδυνη φάση για την ομάδα του ο Γκανέζος τιμωρήθηκε δικαιολογημένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο. 

Αποβολή, πολιορκία, 200άρης Σαλάχ και λυτρωτής Έλιοτ

Πριν καν προλάβουν να συμπληρωθούν 90 δευτερόλεπτα, η Λίβερπουλ... μύρισε αίμα, εμφανίστηκε ξαφνικά στο χορτάρι και ισοφάρισε άμεσα με κοντινό πλασέ του Σαλάχ, ο οποίος συμπλήρωσε 200 γκολ με την κόκκινη φανέλα. Στο τελευταίο τέταρτο η περιοχή των Λονδρέζων έζησε στιγμές πολιορκίας! Και μια ακόμη ανατροπή από την ομάδα του Κλοπ "φώναζε" ότι ερχόταν. Με τη συμπλήρωση ενενήντα λεπτών ο Χάρβεϊ Έλιοτ βρήκε ελεύθερη διάβαση προς την αντίπαλη περιοχή και με δυνατό σουτ "έγραψε" το λυτρωτικό 2-1, αν και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων χρειάστηκε να βάλει ξανά το χεράκι του ο "κέρβερος" Άλισον, ο οποίος με νέα σωτήρια επέμβαση κράτησε το διπλό για την ομάδα του.