Το βράδυ της Πέμπτης 14/12 (22.00) οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών μετά από τρεις διαδοχικές ήττες στην Euroleague, πάνω απ’ όλα όμως θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική ευκαιρία αγωνιζόμενοι σε ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης.

O Παναθηναϊκός και ένα γήπεδο που προκαλεί δέος

Η νεόκτιστη “LDLC Arena” που εγκαινιάστηκε στις 23 Νοεμβρίου από τη Βιλερμπάν στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπάγερν προκαλεί δέος στους επισκέπτες της και τους αφήνει… με το στόμα ανοιχτό.

Ακόμη και ο Τόνι Πάρκερ που είτε έχει αγωνιστεί, είτε έχει επισκεφτεί τα πιο σύγχρονα γήπεδα του ΝΒΑ, χαρακτήρισε κάθε εμπειρία στη νέα έδρα της ομάδας του ως «μια απίστευτη περιπέτεια για κάθε άνθρωπο. Είναι απλά μια από τις πιο σύγχρονες αρένες που υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη». Και δεν έχει άδικο.

Με το έργο να δημοπρατείται το 2017 χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν εφτά χρόνια για να παραδοθεί στους φίλους της γαλλικής ομάδας, αλλά όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από την ξενάγηση στους χώρους του, άξιζε τον κόπο.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο κλειστό πολυχώρο εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια – πλην Παρισιού – κατασκευάστηκε δίπλα στην “Groupama Arena”, έδρα της ποδοσφαιρικής Λιόν, και συμπεριλήφθηκε στο φάκελο μιας συνολικής προσπάθειας μετατροπής της ευρύτερης περιοχής σε υπ’ αριθμόν ένα ψυχαγωγικό και εμπορικό κέντρο της Γαλλίας.

Το όλο project κόστισε 141 εκατομμύρια ευρώ και ο Παναθηναϊκός γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που θα το επισκεφτεί για να ακολουθήσει μετά από λίγες μέρες και ο Ολυμπιακός καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ταξιδεύουν στη Γαλλία σε μία εβδομάδα, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.