Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League τη συνέχεια του φετινού του ευρωπαϊκού ταξιδιού και πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ με μόλις δύο εκπροσώπους μετά τους οδυνηρούς αποκλεισμούς ΑΕΚ και Παναθηναϊκού από Άγιαξ και Μακάμπι Χάιφα. 

Με τον ΠΑΟΚ να έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του δικού του ομίλου και να περιμένει από την προηγούμενη αγωνιστική στον επόμενο γύρο, η σκέψη των «ερυθρόλευκων» στρέφεται στην κλήρωση των playoffs του Conference League που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας (18/12 στις 15.00). 

Η ανεπιθύμητη Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η... εφιαλτική Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Ως τρίτος του ομίλου του στο Europa League ο Ολυμπιακός θα διασταυρωθεί με αντιπάλους που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των ομίλων του Conference League και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τη λίστα που ακολουθεί καμιά δεν θεωρείται φόβητρο και καμιά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως αμελητέα ποσότητα. Οι πιθανές αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι οι εξής:

Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)
Γκεντ (Βέλγιο)
Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)

Ως πρώτοι των ομίλων προκρίθηκαν απ' ευθείας στη φάση των «16» εκτός από τον ΠΑΟΚ είναι οι Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Φενερμπαχτσέ. 

Γίνεται αντιληπτό ότι ανάμεσα στις ομάδες που θα ταξιδέψουν στον Πειραιάτον προσεχή Φεβρουάριο βρίσκονται και δύο που κρίνονται άκρως ανεπιθύμητες για διαφορετικούς λόγους. Ο λόγος γίνεται αρχικά για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης η οποία θα είναι αποφασισμένη να εκδικηθεί για την ήττα της στην μετωπική σύγκρουση που είχε με τον ΠΑΟΚ στον όμιλο που συνυπήρχαν, αλλά και την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. 

Κι αν για τους Γερμανούς τα κριτήρια είναι καθαρά αγωνιστική για τους Κροάτες σχετίζονται με τον «εφιάλτη» επιστροφής της Ντινάμο σε ελληνικό γήπεδο, λίγους μόλις μήνες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στα αιματηρά επεισόδια που σημάδεψαν τις αναμετρήσεις της ομάδας του Ζάγκρεμπ με την ΑΕΚ τον περασμένο Αύγουστο, για τα προκριματικά του Champions League.