Σε ένα κάκιστο επιθετικά παιχνίδι η Βαλένθια επικράτησε του Ολυμπιακού προσπερνώντας τον στη βαθμολογία της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν για πρώτη φορά φέτος χωρίς τον Άλεκ Πίτερς (για ευχάριστο λόγο), κάτι που φάνηκε στον... υπέρτατο βαθμό καθώς σημείωσαν μόλις 56 πόντους, μόλις τρεις περισσότερους από τους 53 που είχαν πετύχει στο Μιλάνο στο ξεκίνημα της σεζόν.

Έβδομη φετινή ήττα για την ομάδα του Μπαρτζώκα και τέταρτη εντός έδρας, συμπτωματικά από τις τέσσερις ισπανικές, τις οποίες είχε κερδίσει την περσινή σεζόν εκτός έδρας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά αλλά κόλλησε στη συνέχεια

Με εξαίρεση το... πρώτο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν εξαιρετικά στο ξεκίνημα. Μοίρασαν την μπάλα, έκλειναν καλά στην άμυνά τους και άφηναν τον Κάσιους Ρόμπερτσον να παίρνει σκοτωμένα σουτ μετατρέποντας το 0-5 σε 12-5 με συνοπτικές διαδικασίες.

Στα 3:35' πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου «σείστηκε το ΣΕΦ» καθώς μπήκε για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα στο παρκέ ο Φίλιπ Πετρούσεφ, αντικαθιστώντας τον Λουκ Σίκμα. Οι ερυθρόλευκοι όμως είχαν μπλοκάρει μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ βρίσκοντας μόλις ένα τρίποντο του Παπανικολάου ο οποίος νωρίτερα είχε χάσει δύο καλάθια «εξ επαφής».

Πάρτι των ψηλών της Βαλένθια απέναντι στον μπλοκαρισμένο Ολυμπιακό 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Μπαρτζώκα όχι απλά δεν ξεκόλλησαν, αλλά κόλλησαν ακόμα περισσότερο. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος δεν βοήθησε όντας εμφανώς ανέτοιμος από τον τραυματισμό του, ο ΜακΚίσικ ανάγκασε τον προπονητή του να τον βγάλει άρον άρον όντας «έξω απ' τα νερά του» και κάπως έτσι οι «Νυχτερίδες» πήραν ψυχολογία. 

Τη μεγαλύτερη ζημιά στους ερυθρόλευκους την έκαναν οι ψηλοί της Βαλένθια με τους Ντέιβις, Τουρέ, Ίνγκλις και Ρόιβερς να πετυχαίνουν τους 13 από τους 21 πόντους της ομάδας του Μουμπρού στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Το πρόβλημα στην επίθεση παρέμεινε άλυτο για τον Ολυμπιακό και... ζητείτο θαύμα για το φινάλε

Λύση στο επιθετικό μπλοκάρισμα δε βρέθηκε ούτε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Λουκ Σίκμα δεν κατάφερε να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τα παπούτσια του Πίτερς, ο Παπανικολάου έχανε ξανά λέι απ, ο Κάνααν τα έσπασε από μακριά και οι αμυντικές προσπάθειες πήγαιναν στράφι καθώς είχε ζεσταθεί από πλευράς Βαλένθια ο Κρις Τζόουνς. 

Με εξαίρεση ένα ξέσπασμα του Γουόκαπ που έβαλε πέντε συνεχόμενους πόντους επαναφέροντας τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, ο Ολυμπιακός δεν είχε να δείξει κάτι άλλο. Η αυτοπεποίθηση των παικτών της Βαλένθια ήταν στα ύψη καθώς κέρδιζαν όλες τις 50-50 μπάλες και έτσι μπόρεσαν να επαναφέρουν τη διαφορά στο +11 (36-47).

Οι άμυνες του Ολυμπιακού βγήκαν αλλά η μπάλα δεν έμπαινε

Ο Μπαρτζώκας έδωσε εντολή να ακουμπήσει την μπάλα στον Μιλουτίνοφ μήπως και άλλαζε κάτι όμως δύο πολύ σκληρά φάουλ των Ντέιβις και Ίνγκλις έδειξαν ότι τίποτα δε θα χαριζόταν στους ερυθρόλευκους. Οι άμυνες έβγαιναν, ο κόσμος ξύπνησε για τα καλά όμως η μπάλα εξακολουθούσε να μην έμπαινε. 

Με σχεδόν ένα τετράλεπτο να απομένει ο Κρις Τζόουνς έστειλε τη διαφορά ξανά στο +11. Όμως δύο γρήγορα τρίποντα από Κάνααν και Γουόκαπ έδωσαν ξανά... ελπίδα με το ισπανικό προβάδισμα να πέφτει στους 5 πόντους (48-53) ένα τρίλεπτο πριν το φινάλε.

Μια σκανδαλώδης απόφαση του Μπισάνγκ για επιθετικό φάουλ του Κάνααν πάνω που ο Αμερικανός θα μείωνε στο -3 και ένα τρίποντο του Κλαβέρ έδωσαν τη χαριστική βολή για το διπλό της Βαλένθια σε μια βραδιά που κακά τα ψέματα οι ερυθρόλευκοι δεν άξιζαν να κερδίσουν. 

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 23-35, 38-47, 56-63

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική της αναμέτρησης