Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο αλλά έβαλε ξανά τη Βίρτους Μπολόνια στο παιχνίδι εξαιτίας των κάκιστων ποσοστών του στο τρίποντο (7/29 - 24,1%) και των ακόμα χειρότερων αποφάσεών του στο φινάλε με το ντέρμπι να καταλήγει στα χέρια των Ιταλών που συνεχίζουν ακάθεκτοι την εξαιρετική πορεία τους στη φετινή Euroleague φτάνοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

Με σωστό πλάνο ο Ολυμπιακός σε άμυνα και επίθεση, αλλά και με κάκιστο ποσοστό στα τρίποντα

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με σωστό επιθετικό πλάνο και αμυντική προσήλωση και στο πρώτο πεντάλεπτο είχαν προβάδισμα με 4-12 αναγκάζοντας τον Μπάνκι να πάρει τάιμ άουτ. Αν έμπαιναν και τα ελεύθερα σουτ του Κάνααν θα μιλούσαμε για τέλειο ξεκίνημα. 

Μετά το τάιμ άουτ του Ιταλού τεχνικού ο Αϊζάια Κορντινιέ πήρε το μεγαλύτερο βάρος της επίθεσης των γηπεδούχων και έφτασε γρήγορα τους 9 πόντους με 2/2 τρίποντα. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνέχισαν να τροφοδοτούν τον Φαλ, όμως συνέχισαν να είναι και άστοχοι στο τρίποντο με την Βίρτους να ελαχιστοποιεί τη χασούρα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (17-19).

Με εξαιρετικό Πετρούσεφ η second unit του Ολυμπιακού έφερε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα

Η λύση έξω από τα 6,75μ. ήρθε στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου διά χειρός Λαρεντζάκη και Μπραζντέικις με τον Λιθουανό να δίνει πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (17-27). Με σταθερό Μιλουτίνοφ, τον Πετρούσεφ πολύ πιο ενεργό από ότι συνήθως ο Σίκμα και τους Μπραζντέικις, Λαρεντζάκη εμφανώς εντός παιχνιδιού η second unit έδειξε ένα μέρος του οράματος του Μπαρτζώκα ανεβάζοντας το ερυθρόλευκο προβάδισμα στο +13 (22-35). 

Ειδικά η εικόνα του Σέρβου φόργουορντ ήταν εξαιρετική σε όλες τις εκφάνσεις του παιχνιδιού. Η επιθετικότητα του ΜακΚίσικ που αντικατέστησε τον θετικότατο Λαρεντζάκη έδωσε λύσεις φθείροντας τη Βίρτους ενώ η σπουδαία δουλειά στην άμυνα αλλά και τα ριμπάουντ θωράκισε ένα ισχυρό προβάδισμα στο ημίχρονο (28-40).

Η Βίρτους έκανε την αντεπίθεσή της, η άμυνα κράτησε τον Ολυμπιακό μπροστά

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου εμφανίστηκε η κανονική Βίρτους. Πιο διαβασμένοι οι παίκτες του Μπάνκι πήραν από νωρίς το τρίτο φάουλ του Φαλ, έκλεισαν το δρόμο του Κάνααν με τον Παγιόλα και πίεσαν τον επιρρεπή στο λάθος σήμερα Γουόκαπ με τον Γουίλιαμς-Γκος να επιστρέφει άρον άρον με τη διαφορά να έχει πέσει στο +5 (40-45). 

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στην τρίτη περίοδο σε γενικές γραμμές. Όμως οι ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες τους για να... σιγήσουν την αρένα της Μπολόνια αλλά αστόχησαν σε διαδοχικές εκτελέσεις από τα 6,75μ. Στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου η άμυνα κυρίως πάνω σε Σενγκέλια και Μπελινέλι έφτιαξε και ήταν ο λόγος του +8 με το οποίο οι ερυθρόλευκοι ξεκινούσαν την τελευταία περίοδο. 

Οι κάκιστες επιλογές του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά χάρισαν το παιχνίδι στη Βίρτους

Η πίεση των γηπεδούχων είχε αρχίσει να γίνεται ασφυκτική με το μομέντουμ να είναι ξεκάθαρα σε ιταλικά χέρια. Ο Ντόμπριτς με τρίποντο έριξε τη διαφορά στο +2 (60-62) και το παιχνίδι ξεκινούσε από την αρχή με ένα πεντάλεπτο να απομένει. 

Ένα ακόμη μεγάλο σουτ του Λαρεντζάκη έδωσε ανάσα όμως ήταν κάτι παροδικό. Ένα φτωχό λάθος του Πετρούσεφ, μια κάκιστη επίθεση και άλλο ένα τρίποντο του Ντόμπριτς ήταν αρκετά ώστε οι γηπεδούχοι να προσπεράσουν. 

Οι αποφάσεις στα τελευταία λεπτά ήταν η μία χειρότερη από την άλλη και με τον Ντάνιελ Χάκετ να αποδεικνύεται ο ήρωας του αγώνα με ένα μεγάλο δίποντο και μια τεράστια άμυνα στον μπλοκαρισμένο Γουόκαπ. Η τελευταία άμυνα βγήκε με τάπα του Φαλ στον Σενγκέλια όμως ο Γουόκαπ ενώ έβγαινε μόνος του στον αιφνιδιασμό αποφάσισε αντί να κάνει λέι-απ να πασάρει στο τρίποντο στον μαρκαρισμένο Λαρεντζάκη σε μια ακατανόητη επιλογή...

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 28-40, 47-55, 69-67