Αφού έμεινε κοντά στο πρώτο (πολύ κακό του) ημίχρονο, ο Ολυμπιακός... εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο στο παρκέ της "Mercedes Benz Arena" και πήρε τη νίκη κόντρα στην εμφανώς κατώτερη ποιοτικά Άλμπα Βερολίνου (67-94) πραγματοποιώντας σπουδαία τρίτη περίοδο με επιμέρους σκορ 27-8 και έχοντας κορυφαίους τους Άλεκ Πίτερς (23π. 7ρ.) και Μουσταφά Φαλ (12π. 6ρ. 3ασ. 2μπλ.).

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πως έχουν ακόμα δρόμο για να βρεθούν σε κατάσταση να ταξιδέψουν και τέλη Μαΐου στο Βερολίνο (έδρα του φετινού Final-Four) όμως το ότι κλείνουν με θετικό ρεκόρ (9-8) και κυρίως σε απόσταση μίας νίκης από την τετράδα και τον Παναθηναϊκό έναν πολύ δύσκολο για αυτούς πρώτο γύρο στη Euroleague είναι κάτι που αναμφίβολα κρατούν.

Ο Ολυμπιακό ς επέτρεψε στην Άλμπα να κάνει το παιχνίδι της στο ξεκίνημα

Στους ρυθμούς της Άλμπα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός καθώς ότι έβαζε μπροστά, το δεχόταν πίσω. Οι ερυθρόλευκοι είχαν έναν εξαιρετικό Φαλ στο ξεκίνημα με τον Γκονζάλεζ να ξεκινά τον Γουέτζελ πάνω στον Γάλλο, όμως στα μετόπισθεν οι Βερολινέζοι έβρισκαν συχνά ελεύθερες διαβάσεις στο παρκέ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου οι ερυθρόλευκοι κόλλησαν επιθετικά και βρέθηκαν χωρίς σκορ για 2:24' μετά το τρίποντο του Άλεκ Πίτερς το οποίο συνειστούσε είδηση καθώς σούταραν με μόλις 2/9 από την περίμετρο (σε αντίθεση με τα 5/5 δίποντα) ενώ στην αντίπερα όχθη οι Βερολινέζοι είχαν βρει ψυχολογία και ανέβασαν τη διαφορά στο υπέρ τους +6 (25-19).

Όταν βελτιώθηκε η άμυνα του Ολυμπιακού, ήρθαν και οι πόντοι στην επίθεση 

Το επιθετικό πρόβλημα διατηρήθηκε και στη δεύτερη περίοδο με τον Σίκμα να προτιμάται λόγω του ότι ίσως κόντρα στην πρώην ομάδα του θα μπορούσε να λυθεί αλλά... μάταια. Οι επιθέσεις καθυστερούσαν και το πρώτο καλάθι ήρθε στα 3:31' με βολές του Λαρεντζάκη ενώ η Άλμπα συνέχισε να... πυροβολεί από μακριά (σε ένα στυλ παιχνιδιού που λατρεύει να παίζει) ανεβάζοντας τη διαφορά μέχρι και το υπέρ της +12.

Από τη στιγμή που η ερυθρόλευκη άμυνα έσφιξε πλησιάζοντας τα φετινά της στάνταρ, τότε βρήκε και εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό διά χειρός Γουίλιαμς-Γκος. Τα χέρια "λύθηκαν" σε ένα σημείο αλλά το προσπέρασμα δεν ήρθε καθώς οι Γερμανοί βρήκαν τους πόντους που χρειάζονταν για να μείνουν μπροστά στο ημίχρονο (43-40).

Άμυνα κανονικού Ολυμπιακού και επίθεση... καονικού Πίτερς στο τρίτο δεκάλεπτο

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ο... κανονικός Ολυμπιακός. Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα δέχθηκε μόλις 2 πόντους σε ένα πεντάλεπτο ενώ στην επίθεση βρήκαν ρυθμό οι Κάνααν και Πίτερς, με τον Αμερικανό φόργουορντ (και κορυφαίο της φετινής σεζόν) να πετυχαίνει 12 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. 

Από τη στιγμή που η διαφορά έφτασε στο +11 υπέρ των ερυθρόλευκων για πρώτη φορά, οι Βερολινέζοι βρήκαν πέντε πόντους όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν απόλυτη συγκέντρωση και συνεχώς αύξαναν τη διαφορά, με την κόρνα της τρίτης περιόδου να τους βρίσκει προηγούμενους με +16, ολοκληρώνοντας παράλληλα ένα επιμέρους 27-8. 

Σκόραραν όλοι όσοι αγωνίστηκαν για τον Ολυμπιακό

Με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +20 με τρίποντο του Παπανικολάου (53-73), οι ερυθρόλευκοι άφησαν το πόδι από το γκάζι ξέροντας ότι το παιχνίδι ήταν στα δικά τους χέρια. Ορισμένα εύκολα λάθη του Λαρεντζάκη έβγαλαν από τα ρούχα του τον Γιώργο Μπαρτζώκα όμως οι φωνές... σοβάρεψαν τους παίκτες του οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα στο τελευταίο πεντάλεπτο και ανέβασαν ακόμη περισσότερο τη διαφορά για το τελικό 67-94.

Σκόραραν όλοι όσοι αγωνίστηκαν για τον Ολυμπιακό (Μπραζντέικις και Πετρούσεφ δεν αγωνίστηκαν σήμερα με τον Λούντζη να μένει εκτός δωδεκάδας) με τους Πίτερς (23π.), Γουίλιαμς-Γκος (13π.), Φαλ (12π.), Λαρεντζάκη (10π.) διψήφιους και τον Γουόκαπ να μοιράζει 9 από τις συνολικά 30 ασίστ του εξαιρετικού συνόλου του Μπαρτζώκα.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 43-40, 51-67, 67-94

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης