Τα πράγματα ενώ ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς για την ελληνική ομάδα τένις στην Αυστραλία στο United Cup το τέλος τους βρήκε με το κεφάλι... κάτω. 

Έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα η Μαρία Σάκκαρη στο United Cup

Εντυπωσιακή ήταν η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στην Ντανιέλα Σεγκέλ που είναι στο νούμερο 671 στο ταμπλό και έδειξε την υπεροχή της από την αρχή του αγώνα. Η Ελληνίδα τενίστρια δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντιπαλό της κερδίζοντας την με 2-0 σετ (6-0, 6-1) κι έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική αποστολή κόντρα στη Χιλή.


Απρόοπτο με Τσιτσιπά, έχασε στις λεπτομέρειες ο Σακελλαρίδης

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά να έχει ενοχλήσεις στη μέση και να προφυλλάσεται η ελληνική αποστολή αγωνίστηκε κόντρα στη Χιλή στο δεύτερο παιχνίδι με τον Στέφανο Σακελλαρίδη. Ο νεαρός τενίστας που βρίσκεται στο νούμερο 416(!) του κόσμου, πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Νικολάς Τζάρι που είναι στο νούμερο 19 με 1-2 σετ (6-3 , 3-6 , 7-5) μετά από δύο ώρες και 22 λεπτά με αποτέλεσμα η μονομαχία να κρίνεται στο μεικτό διπλό.


Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ηττήθηκαν μεικτό διπλό και ήττα για την Ελλάδα

Τα "βαριά" χαρτιά αγωνίστηκαν στο κρίσιμο μεικτό διπλό για την ελληνική ομάδα. Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη βρέθηκαν απέναντι στους Νικολάς Τζάρι και Ντανιέλα Σέγκελ, με τον νικητή να αποκτά πλεονέκτημα για τη συνέχεια του United Cup. Οι διεθνείς μας ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα με το πρώτο σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ, με τους Χιλιανούς να προηγούνται με 1-5, αλλά με μία αντεπίθεση διαρκείας, έκαναν επική ανατροπή επικρατώντας τελικά με 7-5, κάνοντας το 1-0 για την Ελλάδα



Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη με τους Χιλιανούς να ισοφαρίζουν παίρνοντας το δεύτερο σετ με 3-6 με το ματς να οδηγείται στο σούπερ τάι μπρέικ. Εκεί, η Ελλάδα δεν είχε τη ψυχραιμία που έπρεπε με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 6-10 και να χάσει τελικά τον αγώνα με 1-2 σετ. Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική μας, ο Καναδάς (03/01) με μοναδικό στόχο τη νίκη για να μπορέσει να συνεχίσει στη διοργάνωση.