Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ο Μπράντον Εμάνουελ Νάιτ είναι ο ιππότης –αυτό σημαίνει το επίθετό του «Knight»-  της ΑΕΚ. Ο Nbaer που μπήκε στη μηχανή του Ζοάν Πλάθα είναι όντως ταγμένος, αλλά όχι σε κάποιον άρχοντα όπως έκαναν οι ιππότες με αντάλλαγμα, συνήθως, εκτάσεις γης. Είναι ταγμένος στον Θεό από τα γεννοφάσκια του χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Όσοι συμπαίκτες του τον συνάντησαν από τα πρώτα βήματά του στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι και αργότερα στο NBA, στους Ντιτρόιντ Πίστονς, τους Μιλγουόκι Μπακς, τους Φοίνιξ Σανς, τους Χιούστον Ρόκετς, τους Ντάλας Μάβερικς και εν τέλει τους Piratas de Quebradillas στο Πουέρτο Ρίκο, είχαν να λένε για τον πιστό στρατιώτη του Θεού που ποτέ δεν βρίζει. Προφανώς σύντομα θα λενε τα ίδια και οι συμπαίκτες του στην ΑΕΚ.

Αν αναζητήσουμε τον Νάιτ, τη σύζυγό του και τον ολίγο μηνών γιο τους μια Κυριακή πρωί, είναι πιθανό να τους βρούμε σε κάποιο ναό την ώρα της λειτουργίας. Ο Αμερικανός από τη Φλώριντα δηλώνει Χριστιανός και έχει πει επαλειμμένα ότι δεν θα ήταν πουθενά, προφανώς ούτε στην ΑΕΚ, χωρίς τη βοήθεια του Θεού. «Είναι το νούμερο ένα. Χωρίς Αυτόν, δεν θα ήμασταν εδώ. Η χάρη Του, το έλεός Του είναι αιώνια», έχει πει ο Νάιτ.

Οι γονείς του Εφρέν και Τουργκένια ήταν άνθρωποι που βρίσκοντας συνεχώς στην εκκλησία. Έτσι, ο μικρός Μπράντον μεγάλωσε σε ένα ναό της Χαϊαλία της Φλόριντα.  Πρόκειται για την εκκλησία που αποκαλείται «Κιβωτός της Νέας Διαθήκης».

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ έχει πει: «Μεγάλωσα στην εκκλησία. Έταξα τη ζωή μου στον Κύριο όταν ήμουν μικρός. Πρέπει να μεγαλώσεις και να καταλάβεις τι σημαίνει αυτό. Μεγαλώνοντας με τους γονείς μου και οδηγό την οικογένειά μας, ειδικά τον μπαμπά μου, ο οποίος ασχολείται πολύ με τη διακονία, κατάφερα να πιστέψω».

Μιλά συχνά για την πίστη του. «Δεν είμαι τέλειος, αλλά προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Κάνε λάθη. Είμαστε άνθρωποι. Λέω σε πολλούς ανθρώπους όταν είσαι Χριστιανός, δεν λες  "κοίτα, είμαι καλύτερος από σένα". Λές, «χρειάζομαι βοήθεια». Οι Χριστιανοί χρειαζόμαστε βοήθεια γι' αυτό δίνουμε τη ζωή μας στον Κύριο για να έχουμε βοήθεια για να γίνουμε καλύτεροι», έχει πει ο Νάιτ αναλύοντας τη φιλοσοφία της πίστης του.