Άλλο ένα πράσινο πάρτι στο ΟΑΚΑ, άλλος ένας θρίαμβος για τον Παναθηναϊκό του Αταμάν. Οι "πράσινοι" επιβλήθηκαν της Μονακό με 88-63 πραγματοποιώντας ένα εκκωφαντικό πρώτο δεκάλεπτο και παίζοντας ασφυκτική άμυνα καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. 

Κορυφαίος των γηπεδούχων ο "πανταχού παρών" Ματίας Λεσόρ (23π. 9ρ. 5ασ. 3κλ.) με τον Κέντρικ Ναν (21π.) να βάζει πόντους με το τσουβάλι σε μια ακόμη... μέρα στη δουλειά. Ο Τζέριαν Γκραντ εξαφάνισε και τον Μάικ Τζέιμς και κάπως έτσι οι "πράσινοι" ζευγάρωσαν τις νίκες τους κόντρα στη Μονακό (παρατάχθηκε χωρίς Λόιντ και Οκόμπο) και την αφήνουν να παλεύει για την... οκτάδα ενώ εκείνοι κοιτούν όλο και ψηλότερα στη φετινή Euroleague.  

Η Μονακό "χάζευε" το ιδανικό πρώτο δεκάλεπτο του Παναθηναϊκού

Για ακόμη μια φορά η αντίπαλος του Παναθηναϊκού παρασύρθηκε από την ορμή του ΟΑΚΑ. Για ακόμη ένα παιχνίδι η αντίπαλος των "πράσινων" απλά... χάζευε τους παίκτες του Αταμάν στο ξεκίνημα. Πρώτα με Γκραντ και μετά με Γκριγκόνις μπήκαν τα πρώτα τρίποντα και ακολούθως πήρε τη σκυτάλη ο Μήτογλου.

Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ξανά ο παίκτης που έβαζε καλάθι με όποιον τρόπο ήθελε, όπως συνέβαινε και στο ξεκίνημα της σεζόν. Στο πλάι του ο πάντα σταθερός Κέντρικ Ναν επιτέθηκε προς τα μέσα και χτύπησε τους αντιπάλους του στα πόδια και στη δύναμη. Αμυντικά ο Γκραντ περιόρισε και τον Μάικ Τζέιμς (όπως προ διημέρου τον Λάρκιν) και έτσι η Μονακό απειλούσε μόνο με τον... Στράζελ.

Ο Μοτιεγιούνας έβαλε ξανά τη Μονακό στο παιχνίδι αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έπαθε ζημιά

Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας ήταν αυτός που έδωσε το σάλπισμα για μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων πετυχαίνοντας 11 πόντους. Από τη στιγμή που η Μονακό επανέφερε τη διαφορά σε μονοψήφιο επίπεδο με καλάθι του Ντιαλό, τότε άρχισε να αμύνεται καλύτερα ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι ήλεγξαν το ρυθμό καλύτερα και αναχαίτισαν τις προσπάθειες τόσο του Μοτιεγιούνας όσο και του Τζέιμς, καθώς αυτός ήταν που αποφάσιζε για τα πάντα. Ο Ουατάρα δεν τιμώρησε τα λάθη των παικτών του Αταμάν που ήταν το "μελανό σημείο" του δεύτερου δεκαλέπτου, γι’ αυτό και η διαφορά παρέμεινε σε διψήφια επίπεδα.

Με όπλο την άμυνά του, ο Παναθηναϊκός πήρε μέχρι και διαφορά +20 πόντων

Το τρίτο δεκάλεπτο έτεινε να εξελιχθεί σε μια προσωπική μονομαχία Ναν εναντίον Τζέιμς. Κανείς τους δε σκόραρε... ανελλιπώς αλλά ο Παναθηναϊκός είχε φροντίσει να βάλει στο παιχνίδι τον Λεσόρ ο οποίος για κάποιο λόγο έβλεπε να τον μαρκάρει (ανεπιτυχώς προφανώς) ο Μπλόσομγκεϊμ. Η Μονακό με τον Τζέιμς εκτός παιχνιδιού δεν έβρισκε τον τρόπο να επιστρέψει και η ελληνική ομάδα ήλεγχε την κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάποια διάθεση να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι, παίρνοντας το μάθημά του από το παιχνίδι κόντρα στην Εφές. Με όπλο την άμυνά τους, οι παίκτες του Αταμάν έφτασαν τη διαφορά ακόμη και πάνω από τους +20 πόντους και ο θρίαμβος ήταν για τα καλά στον ορίζοντα. 

Η Μονακό πάλεψε για... τρία λεπτά και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με Ναν και Λεσόρ

Η Μονακό όφειλε στο ταλέντο της και στην ποιότητά της σαν ομάδα να παλέψει έστω λίγο για μια αντίδραση. Το μόνο που κατάφερε όμως ήταν ένα 8-0 το οποίο έληξε ο Κέντρικ Ναν αλλά και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ο οποίος πέτυχε επιτέλους το πρώτο του τρίποντο στην αναμέτρηση. Κάπου εκεί επέστρεψε και ο Γκραντ για να αντιμετωπίσει τον Τζέιμς αλλά και ο Λεσόρ για να γίνει σημείο αναφοράς στη ρακέτα.

Το δίδυμο των Ναν και Γκραντ κρατούσε σφιχτά τη νίκη σε... πράσινα χέρια με τον έναν να σκοράρει και τον άλλον να... κάνει τα πάντα και να συμφέρει, φιλοδωρώντας με δυνατή τάπα τον Τζέιμς. Τα τρίποντα έμπαιναν βροχή με Μωραΐτη, Χουάντσο και το πάρτι ξεκίνησε για τα καλά.

Τα δεκάλεπτα: 27-12, 43-30, 64-44, 88-63