Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετώπισε την Νάο Χιμπίνο στο πρώτο γύρο του Australian Open και κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 σετ (6-4, 6-1) και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε το προβάδισμα η Σάκκαρη

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρήκε πολλές αντιστάσεις στο πρώτο σετ από την Χιμπίνο (Νο 92 στον κόσμο) με τις δύο αντιπάλους να συμβαδίζουν στα γκέιμς. Η Σάκκαρη έκανε πρώτη το μπρέικ στο πρώτο κιόλας σερβίς της Χιμπίνο, αλλά εκείνη ανταπέδωσε αμέσως, με αποτέλεσμα να φτάσει το σκορ στο 5-4 με την Γιαπωνέζα να σερβίρει. Εκεί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο 8 στον κόσμο) έκανε το πολυπόθητο μπρέικ και το 1-0 στα σετ. 


Δεν άφησε περιθώρια και πέρασε στην επόμενη φάση η Σάκκαρη

Το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο για την Μαρία Σάκκαρη που δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλο της να διεκδικήσει το σετ και στη συνέχεια την νίκη. Μπήκε πολύ δυνατά με αποτέλεσμα να κάνει δύο γρήγορα μπρέικ χωρίς να χάσει πόντο(!) και να διαμορφώσει το 5-0 υπέρ της. Εκεί η Χιμπίνο πήρε το γκέιμ της... τιμής με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να τελειώνει το σετ και τον αγώνα διαμορφώντας το τελικό 6-1. 



Παρά το νευρικό της ξεκίνημα η Σάκκαρη βρήκε ρυθμό στη διάρκεια του αγώνα έχοντας και την στήριξη του κόσμου παίρνοντας το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Australian Open. Επόμενη αντίπαλος της η Ρωσίδα Ελίνα Αβανεσιάν (Νο 71 στον κόσμο).