Δεν ξέρουμε αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ανακαλύψει κάποιο… ιδιαίτερο γούρι στη φετινή περιπέτειά του στο Australian Open, είναι όμως δεδομένο ότι το σενάριο και της δεύτερης αναμέτρησής του στη Μελβούρνη έμοιαζε βγαλμένο με… καρμπόν με εκείνο της νίκης του στον πρώτο γύρο απέναντι στον Μπεργκς. Ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τρίτο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, επικρατώντας με 3-1 σετ και του Τζόρνταν Τόμπσον. 

Έχασε ξανά το πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Τι κι αν ο Αυστραλός έμοιαζε σαφώς πιο δύσκολο εμπόδιο από τον Βέλγο; Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε ένα σετ για να βρει τη συγκέντρωσή του και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ (με τον… γηπεδούχο Τόμπσον να κερδίσει το πρώτο σετ με 6-4) μόλις «καθάρισε» το μυαλό του κυριάρχησε επί του αντιπάλου του.

Ο Αυστραλός έδειξε να… παραδίδει πνεύμα με το τέλος του δεύτερου σετ (πληρώνοντας ακριβά την επιλογή του να παίζει με διαδοχικά σέρβις - βολέ τα οποία εξουδετέρωνε με άνεση ο αντίπαλός του), με τον Τσιτσιπά να επικρατεί στο τάι μπρέικ (7-6).

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε δια περιπάτου το τρίτο σετ (με 6-2), κι ενώ είχε να διαχειριστεί δύο match point στο φινάλε του τέταρτου, το ματς μετατράπηκε ξανά σε ντέρμπι. Ο Τόμπσον όχι μόνο ισοφάρισε σε 5-5, αλλά ανέτρεψε εξ ολοκλήρου την κατάσταση και βρέθηκε προηγούμενος με 6-5 ένα μόλις γκέιμ μακριά από την ισοφάριση των σετ σε 2-2. Ο Έλληνας άσος έμοιαζε ξαφνικά... στριμωγμένος στα σχοινιά έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός από τη θέληση του Αυστραλού και το προβληματικό του πρώτο σερβίς. 

Τελικά η νίκη έμελλε να κριθεί σε δεύτερο τάι μπρέικ, ακριβώς επειδή ο "Στεφ" βρήκε το... όπλο του την κατάλληλη στιγμή. Με αλάνθαστο σερβίς, ο Τσιτσιπάς επικράτησε 7-5 και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Australian Open για έκτη διαδοχική χρονιά.  

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά στο Australian Open ο 19χρονος Φαν Άσε

Αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον τρίτο γύρο του Australian Open θα είναι ο μόλις 19 ετών Γάλλος Λούκα Φαν Άσε (νούμερο 79 της παγκόσμιας κατάταξης και ένα από τα πλέον ανερχόμενα ταλέντα του ευρωπαϊκού τένις), ο οποίος έκανε την έκπληξη και επικράτησε του Λορέντζο Μουσέτι με 3-2 σετ.