Ο Παναθηναϊκός είναι όλο εκπλήξεις το τελευταίο διάστημα. Η πρώτη είχε να κάνει με την ξαφνική αλλαγή στον πάγκο. Ο Φατίχ Τερίμ αντικατέστησε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τις πρώτες μέρες τις έλευσης του έμπειρου προπονητή στην Αθήνα, τα ΜΜΕ της Τουρκίας έγραφαν συνέχεια πως ο Τάσος Μπακασέτας αποτελούσε μεταγραφική προτεραιότητα.

Δεν είχε δοθεί μεγάλη βάση, ωστόσο ήταν πραγματικότητα καθώς ο 30χρονος αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας θα φορέσει την πράσινη φανέλα. Μια συμφωνία που κλείστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στην Τραπεζούντα.

Εκεί βρέθηκαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού με ιδιωτική πτήση, για να ολοκληρώσουν μια σειρά επαφών που ξεκίνησαν μέρες τώρα. Μια ιδιωτική πτήση κρατάει σε άκρα μυστικότητα οποιαδήποτε υπόθεση θα μπορούσε να χαλάσει. Και ο Παναθηναϊκός ήθελε να κρατήσει μακριά τυχόν αδιάκριτα βλέμματα.

Οι επαφές που έκανε ο Παναθηναϊκός με τον Μπακασέτα


Η αλήθεια είναι πως το τριφύλλι, μέσω του αθλητικού του διευθυντή έκαναν... μασάζ στον Τάσο Μπακασέτα για να αφήσει πίσω τους όποιους ενδοιασμούς είχε ώστε να γυρίσει στην Ελλάδα. Γιατί είχε ήδη προτάσεις από όλες τις μεγάλες ομάδες της Τουρκίας, αλλά και από διάφορα ευρωπαϊκά κλαμπ.



Παράλληλα δεν ήθελε να βρεθεί σε μια αντιπαράθεση ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, με δεδομένο πως έχει φορέσει την φανέλα της Ένωσης. Τα πάντα ξεπεράστηκαν όμως και το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε όταν ο Παναθηναϊκός παρουσίασε την πρόταση του στον Τάσο Μπακασέτα.

Ο Μπακασέτας, ο Παναθηναϊκός και οι απολαβές


Με βάση τις πληροφορίες αυτή αφορά καθαρές ετήσιες απολαβές στα 1.600.000 ευρώ, ενώ με τα μπόνους μπορεί να αγγίξει τα 2.000.000 ευρώ. Μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί και μυθικό συμβόλαιο για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, που θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα το συμβόλαιο είναι 2,5 ετών, δηλαδή ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2026. Ήταν δύσκολο να πει όχι ο διεθνής μεσοεπιθετικός σε μια τέτοια προσφορά.



Ήταν δύσκολο να αρνηθεί και η Τραμπζονσπόρ καθώς ο Παναθηναϊκός της προσφέρει 1 εκατ. ευρώ για ποδοσφαιριστή, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Φατίχ Τερίμ έπαιξε τον δικό του ρόλο


Σε όλο αυτό έπαιξε τον ρόλο του και ο Φατίχ Τερίμ. Τελικά όντως το όνομα του Τάσου Μπακασέτα ήταν από τα πρώτα που ζήτησε όταν μίλησε για μεταγραφές με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Και γιατί είναι Έλληνας και θα τονωθεί το ελληνικό στοιχείο της ομάδας και γιατί μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη που λείπει στην ομάδα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, που συνήθως γράφουν πολλά πράγματα που δεν ισχύουν, ήταν καλά ενημερωμένα για τις προθέσεις ου Φατίχ Τερίμ και γι’ αυτό έγραφαν συνέχεια πως ο Παναθηναϊκός θέλει τον Τάσο Μπακασέτα. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε πολλές φορές με τον 30χρονο άσο για να του εξηγήσει τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα και ο οποοίος είναι άκρως κομβικός. Ήταν ένα ακόμα στοιχείο που βοήθησε τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας να πει το ναι.

Η πρόκληση του πρωταθλήματος


Είναι μια πρόκληση για τον ίδιο να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση τίτλων, παράλληλα με το ηγεμονικό του συμβόλαιο. Καθιώς τα χρήματα που συμφώνησε να παίρνει δεν περιλαμβάνονταν σε καμία άλλη πρόταση που είχε στα χέρια του.

Έτσι ο Τάσος Μπακασέτας ετοιμάζει βαλίτσες για να έρθει στην Ελλάδα και να αποτελέσει μια από τις πλέον ηχηρές μεταγραφές της χειμερινής περιόδου. Δεν αποκλείεται να γίνει σύντομα αν και η Τραμπζονσπόρ θέλει να τον έχει διαθέσιμο για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στην Γαλατασαράι. Βέβαια ένας ποδοσφαιριστής που είναι έτοιμος για αποχώρηση δύσκολα θα αγωνιστεί σε μια τόσο σπουδαία αναμέτρηση, ρισκάροντας και να τραυματιστεί!

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή