Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε στους πρώτους τους δύο αγώνες με ανατροπή και στον αγώνα κόντρα στον Βαν Ας ήθελε να δείξει κάτι διαφορετικό και το κατάφερε. 

Έφτασε στους 16 του Australian Open ο Τσιτσιπάς

Ο Έλληνας πρωταθλητής δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση στο Australian Open, παρά τους αρχικούς φόβους του λόγω των ενοχλήσεων στη μέση. Έχει φτάσει ήδη στους 16 της διοργάνωσης και κοιτάει ψηλότερα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. «Όλα είναι τέλεια εδώ, νιώθω ωραία και αυτό με οδηγεί να παίξω καλό τένις», είπε ο ίδιος και η αλήθεια είναι πως φαίνεται. Τα νεύρα που είχε στα προηγούμενα τουρνουά φαίνεται να τα έχει αφήσει πίσω του, παίζοντας όλο και καλύτερα όσο περνάει ο καιρός.


Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις πάντα από το 0-1»

Στα πρώτα δύο παιχνίδια δεν μπήκε όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να κυνηγάει τον αντίπαλό του. Ο ίδιος δήλωσε: «Ήθελα να ξεκινήσω πιο δυνατά σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες μου. Δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις πάντα από το 0-1», και είχε δίκιο. Δεν μπορεί σε κάθε αγώνα να βρίσκεται πίσω στο σκορ και να γυρίζει το παιχνίδι, ειδικά με δυσκολότερους αντιπάλους. Ο Τσιτσιπάς αν περάσει τον Τέιλορ Φριτζ (Νο12) θα βρει μπροστά του λογικά το μεγαθήριο που λέγεται Νόβακ Τζόκοβιτς

«Με σπρώχνω συνεχώς για να ξεπεράσω τον εαυτό μου» 

Κόντρα σε αντιπάλους σαν τον Τζόκοβιτς δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και το ξέρει και ο ίδιος ο Στέφανος. Γι' αυτόν τον λόγο κάνει πραγματικότητα τα λόγια του: «Με σπρώχνω συνεχώς για να ξεπεράσω τον εαυτό μου», έχοντας στο μυαλό του το όνειρο του Grand Slam. Μετά την απίστευτη εμφάνιση κόντρα στον Γάλλο η ψυχολογία του Έλληνα τενίστα είναι στα ύψη, κάτι το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτεί για να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία του στο Australian Open.