Χρειάστηκε να φτάσουμε μέσα Ιανουαρίου για να βρεθεί ομάδα του ΝΒΑ να αλώσει την απόρθητη, ως σήμερα, έδρα των Μπόστον Σέλτικς. Το έπραξαν οι Ντένβερ Νάγκετς! Με το δίδυμο Γιόκιτς – Μάρεϊ να μετρά αθροιστικά 69 πόντους, οι πρωταθλητές επικράτησαν με 102-100 σε θρίλερ στη Βοστώνη και υποχρέωσαν τον Τζέισον Τέιτουμ να φύγει για πρώτη φορά με σκυμμένο το κεφάλι ως γηπεδούχος. Ο κορυφαίος παίκτης των Σέλτικς, μάλιστα, έμελλε να αποδειχτεί μοιραίος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς ήταν αυτός που αστόχησε στην τελευταία καθοριστική επίθεση της ομάδας του και μάλιστα εις διπλούν…

Απίθανος Μπούκερ με 52 πόντους

Η “παράσταση της βραδιάς” πάντως στο ΝΒΑ ανήκει στον απίθανο Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος με 52 πόντους οδήγησε τους Φίνιξ Σανς σε σημαντικό διπλό μέσα στη Νέα Ορλεάνη απέναντι στους Πέλικανς με 123-109.

Κάζο για τους Λέικερς από τον απίθανο Τόμας

Στο Λος Άντζελες ο ασταμάτητος Καμ Τόμας υποχρέωσε τους Λέικερς σε… ανώμαλη προσγείωση μετά τις νίκες τους απέναντι σε Θάντερ και Μάβερικς. Ο άσος των Νετς έβαλε με 33 πόντους φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο επιβλητικό πέρασμα του Μπρούκλιν από την έδρα των Λέικερς (130-112) πετυχαίνοντας 33 πόντους.

Τρελό buzzer του Μάρεϊ… περιμένοντας τους Μπακς

Ο Ντεζούντε Μάρεϊ φαίνεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο των Μιλγουόκι Μπακς με τον άσο των Χοκς να προσθέτει ένα επιπλέον… κίνητρο στα “ελάφια” για να τον ντύσουν στα πράσινα και να τον τοποθετήσουν στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο άσος της Ατλάντα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης των “γερακιών” μέσα στο Μαϊάμι με 109-108 πετυχαίνοντας ένα απίθανο buzzer beater τρίποντο στην εκπνοή αποδεικνύοντας ότι αν τελικά αποκτηθεί από τους Μπακς θα είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη στην προσπάθεια του Μιλγουόκι να κατακτήσει το δαχτυλίδι στους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς στο ΝΒΑ

Χόρνετς-Σπερς 124-120
Μάτζικ-Σίξερς 109-124
Σέλτικς-Νάγκετς 100-102
Χιτ-Χοκς 108-109
Πέλικανς-Σανς 109-123
Μπλέιζερς-Πέισερς 118-115
Λέικερς-Νετς 112-130