Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 15η αγωνιστική της Basket League με τον Κέντρικ Ναν να τίθεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα που μιλούσε το καλοκαίρι.

Η επιθυμία του Μπαρτζώκα και το "θέλω NBA" του Ναν

Ο Κέντρικ Ναν έκανε ό,τι μπορούσε για να παραμείνει και τη φετινή σεζόν στο NBA. Περίμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή να δει ποιοι παίκτες θα "κοπούν" από τις ομάδες για να μπορέσει να βρει το συμβόλαιο που χρειαζόταν. Ο Ολυμπιακός ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον θέλει στην ομάδα αλλά δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι την ημερομηνία που ήθελε ο πάικτης. Με δεδομένη την επιθυμία των "ερυθρολεύκων" αλλά και την απόφαση του Αμερικάνου γκαρντ να περιμένει, η ομάδα του Πειραιά στράφηκε σε άλλες λύσεις. 


Επέλεξε τελικά Παναθηναϊκό και... δικαιώνεται ο Ναν

Ο Ναν τελικά δεν βρήκε το συμβόλαιο που ήθελε στο θαυμαστό κόσμο του NBA με αποτέλεσμα να κοιτάξει ξανά προς Ευρώπη για να συνεχίσει την καριέρα του. Όπως φάνηκε ο παίκτης είχε στις προτεραιότητες του την Ελλάδα επιλέγοντας όμως τελικά τον Παναθηναϊκό, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να κινείται μεθοδικά και να αποσπάει το "ναι" του παίκτη. Την ίδια ώρα στον Πειραιά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους τραυματισμούς να διαδέχονται ο ένας τον άλλον επέλεξε να καλύψει τα κενά των γκαρντ με τον Ίγκνας Μπραζντέικις. Οι πράσινοι πραγματοποιούν εξαιρετική σεζόν μέχρι στιγμής με τον Ναν να δείχνει δικαιωμένος για την επιλογή του, δείχνοντας από νωρίς πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει τους πράσινους.


Η συνεισφορά του Ναν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και η Euroleague

Ο Εργκίν Αταμάν με τον Ναν στη διάθεση του αισθάνθηκε πιο άνετα με αποτέλεσμα να του δώσει τα... κλειδιά της ομάδας επιθετικά. Μπορεί στην αρχή να ήταν μαγκωμένος μέχρι να συνηθίσει και το ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ, αλλά στη συνέχεια που "λύθηκε" τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Ο Ναν σε 16 αναμετρήσεις στη Euroleague με τον Εξάστερο στη φανέλα έχει 13,5 πόντους 2,3 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ. Ο Παναθηναϊκός με τον Αμερικάνο γκαρντ στη σύνθεση του έχει ρεκόρ 12-4 στη Euroleague, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα πόσο σημαντικός είναι ο παίκτης για τους πράσινους



Πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό ο Ναν

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον προπονητή που ήθελε να τον φέρει στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του "αιώνιου" αντιπάλου. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας "έψαξε" πολύ για να βρει τον κατάλληλο παίκτη για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό μετά τη φυγή του Κώστα Σλούκα το καλοκαίρι, καταλήγοντας στον Ναν. Έχει μελετήσει το στυλ παιχνιδιού του και θα έχει ενδιαφέρον με ποιον τρόπο θα τον σταματήσει στο επερχόμενο ντέρμπι των δύο ομάδων. Άλλωστε αν ο Ναν είχε απαντήσει... γρηγορότερα στην πρόταση των "ερυθρολεύκων" σήμερα ίσως να μιλούσαμε διαφορετικά. Με τον Ναν να ηγείται της επίθεσης του Ολυμπιακού και τον Εργκίν Αταμάν να ψάχνει τρόπους να τον αντιμετωπίσει! 


Η... επόμενη μέρα του Ναν στον Παναθηναϊκό

Όλοι στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού είναι ευχαριστημένοι από τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις του Ναν με την πράσινη φανέλα. Ο ίδιος δείχνει πως του αρέσει η Ελλάδα και το "τριφύλλι" αλλά δεν βγάζει από το μυαλό του το NBA. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από τη πλευρά του θέλει να τον... δέσει και να τον... κλειδώσει στο ΟΑΚΑ για να μη φύγει. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού του δείχνει σε κάθε ευκαιρία πόσο τον θέλει στην ομάδα και το... μπαλάκι είναι πλέον στα χέρια του Αμερικάνου.