Συνεχίζει από εκεί που... σταμάτησε ο Γιάνικ Σίνερ που νίκησε με 6-4, 7-6 (5), 6-3 τον Αντρέι Ρούμπλεφ έπειτα από 2 ώρες και 40 λεπτά αγώνα και πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open, εκεί που τον περιμένει το Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Ιταλός τενίστας έφτασε τις πέντε σερί νίκες φέτος στη Μελβούρνη χωρίς μάλιστα να χάσει σετ, γεγονός που τον κάνει τον τρίτο τενίστα από το 2000 που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τους Άντι Μάρεϊ και Τόμας Μπέρντιχ.




Πειστική εμφάνιση του Σίνερ κόντρα στον Ρούμπλεφ και... φουλ για τα ημιτελικά του Australian Open

Στο πρώτο σετ τα πράγματα κρίθηκαν λίγο... πολύ στο μεγάλο hold του Σίνερ στο 4ο game όπου έσβησε διπλό break-point του Ρούμπλεφ ενώ ακολούθως έκανε break και πήρε το προβάδισμα (4-2), με τον ίδιο να είναι ανώτερος στη συνέχεια να κάνει το 1-0 κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ήταν αρκετά ανταγωνιστικό, με τον Σίνερ να "σβήνει" 6 break-points και ο Ρούμπλεφ συνολικά 5. Έπειτα από ωραίο τένις μεταξύ των δυο τενιστών, το παιχνίδι οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Ρώσος κατάφερε να προηγηθεί με 5-1 ωστόσο ο Σίνερ έβγαλε φοβερή αντίδραση και πήρε 6 σερί πόντους ολοκληρώνοντας έναν... θρίμαβο για το 7/5 και κατ' επέκταση για το 2-0 στα σετ.



Στο τρίτο σετ, ο Ιταλός ήταν κυρίαρχος "σβήνοντας" ακόμη ένα διπλό break-point του αντιπάλου του ενώ με σύμμαχο το σερβίς του (2-1) ήρθε ακόμη ένα break. Ο Σίνερ που είχε τα ηνία του παιχνιδιού έφτασε να προηγείται με 4-2, ο Ρούμπλεφ μείωσε σε 5-2 ωστόσο ο Ιταλός έβγαλε χαρακτήρα και έφτασε στο 6-3 όπου και του έδωσε τη νίκη με 6-3 και κατ' επέκταση την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.