Σεμινάριο υψηλής σημασίας για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού με το Weathercare Center του Χάρβαρντ και το ίδρυμα "Λιλιάν Τιράμ" θα συνδιοργανώσουν συνέδριο ορόσημο, στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, με θέμα την εξάλειψη του ρατσισμού και της έμφυλης ανισότητας στο ποδόσφαιρο. Το συνέδριο θα γίνει στο "City Ground". 

Στην ιστοσελίδα της Νότιγχαμ Φόρεστ αναφέρεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεργάζεται με το Χάρβαρντ, αφού το 2016 ο Ολυμπιακός εγκαθίδρυσε ιστορική συνεργασία, με αντιπροσωπεία του να παρακολουθεί το εναρκτήριο συνέδριο στη Βοστόνη των ΗΠΑ. 

Νότιγχαμ Φόρεστ: Εκλεκτοί προσκεκλημένοι


Σύμφωνα με το αγγλικό κλαμπ της Premier League, καλεσμένοι θα είναι ακαδημαϊκοί, παλιοί ποδοσφαιριστές, αλλά και αξιωματούχοι ομάδων. Ο Λιλιάν Τιράμ, που ηγείται του ιδρύματος που φέρει το όνομά του, ο Τιερί Ανρί, ο, παλαίμαχος, στρατηγικός σύμβουλος και πρέσβης του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, ο Ρομπέρ Πιρές, ο Ολιβιέ Ντακούρ, ο Ζε Μαρία, ο Βιβ Άντερσον και ο Σταν Κόλιμορ, μαζί με τους εν ενεργεία παίκτες της Φόρεστ, θα παρίστανται στο συνέδριο και πρόκειται να μιλήσουν για ζωτικά ζητήματα σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά και να προτείνουν λύσεις. 

Θα υπάρχει και εκπροσώπηση Γυναικών, όπως θα είναι η Μπεξ Σμιθ, παλαίμαχη Νεοζηλανδή ποδοσφαιρίστρια και πλέον CEO της Crux Sports, η Κατ Γκρεγκ, δικηγόρος Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στον αθλητισμό, η Χάιντι Μπέχα, υπεύθυνη για βελτιωτικά προγράμματα στις ομοσπονδίες-μέλη της FIFA, η πολυδιαβασμένη συγγραφέας Ρούμα Μπόουζ, η οποία τελεί και σύμβουλος διεθνών οργανώσεων που καταπιάνονται με τέτοια ζητήματα, και η Ελισαμπέτ Σπίτσα, επικεφαλής του τμήματος ποδοσφαίρου Γυναικών της Μίλαν. Το έμφυλο κομμάτι πρόκειται να απασχολήσει εναργώς και ενεργώς τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου. 


Δείτε εδώ το PDF που επισημοποιεί τη συνεργασία και το συνέδριο