Μετά την ήττα της Άστον Βίλα από τη Νιούκαστλ στο Μπέρμιγχαμ το βράδυ της Τρίτης, 30 Ιανουαρίου, αναμενόταν η Μάντσεστερ Σίτι να την προσπεράσει στη βαθμολογία, διατηρώντας, μάλιστα, το παιχνίδι λιγότερο, και η Τότεναμ να την φτάσει μέσω των αναμετρήσεων της Τετάρτης για την 22η αγωνιστική της Premier League. Όπερ και εγένετο. 

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-1 την Μπέρνλι με πρωταγωνιστή τον Χούλιαν Άλβαρες, που σκόραρε δύο φορές σε επτά λεπτά, το 16' και το 22' (το τρίτο γκολ έβαλε ο Ρόδρι στο 46', ενώ ο Ντακίλ μείωσε στις καθυστερήσεις) και έφτασε τους 46 βαθμούς, φιγουράροντας, πια, στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την Άρσεναλ. 

Μάλιστα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει παιχνίδι λιγότερο και από τους "κανονιέρηδες", οπότε ουσιαστικά είναι δεύτερη, πέντε βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ, η οποία επίσης έχει ματς περισσότερο. H Μπέρνλι, από τη μεριά της, βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 12 βαθμούς, 7 λιγότερους από την τέταρτη από το τέλος Λούτον. 

Premier League: Στην τετράδα η Τότεναμ

Η Τότεναμ έζησε επικινδύνως στο "Tottenham Stadium" απέναντι στην Μπρέντφορντ, αλλά εν τέλει έφτασε στην επικράτηση με σκορ 3-2 και έπιασε στην τετράδα την Άστον Βίλα με 43 βαθμούς. Οι Λονδρέζοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τον Μοπέι στο 15', αλλά το προβάδισμα έγινε... ανεφταόρατο σε εννιά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο 48' σκόραρε ο Ουντότζιε, στο 49' ο Τζόνσον και στο 56' ο Ρισάρλισον. 

Η Μπρέντφορντ δεν τα παράτησε, μείωσε στο 67' με το... σεσημασμένο Τόνι, πάντως δεν απέσβεσε. Έχει ακόμη 22 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από την τρίτη από το τέλος Έβερτον. 


Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής: Λίβερπουλ-Τσέλσι 4-1, Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι 3-1, Νότιγχαμ Φόρεστ-Άρσεναλ 1-2 Άστον Βίλα-Νιούκαστλ 1-3, Τότεναμ-Μπρέντφορντ 3-2, Λούτον-Μπράιτον 4-0, Φούλαμ-Έβερτον 0-0, Κρίσταλ Πάλας-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-2. Το πρόγραμμα (1/2): 21:30 Γουέστ Χαμ-Μπόρνμουθ, 22:00 Γουλβς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.